Κάλυμνος: Είδαν τον πατέρα τους να πέφτει απο 25 μέτρα ύψος

Κάλυμνος: Είδαν τον πατέρα τους να πέφτει απο 25 μέτρα ύψος

Από δικό του λάθος, Ελβετός τουρίστας, έπεσε από ύψος 25 μέτρων, μπροστά στα μάτια των παιδιών του, την ώρα που έκανε αναρρίχηση στην Κάλυμνο.

Όταν ήρθε από την Ελβετία στην Κάλυμνο τον περασμένο Μάιο, εντυπωσιασμένος από την ομορφιά του νησιού, έδωσε υπόσχεση στους ντόπιους ότι θα επιστρέψει. Και την τήρησε. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα το περασμένο Σάββατο, όταν έφτασε στην Κάλυμνο, μαζί με τη σύζυγο και τις τρεις κόρες τους, όλοι τους λάτρεις της αναρρίχησης. Θα συνδύαζαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους με το αγαπημένο τους σπορ. Τραγική ειρωνία: η τελευταία του μοιραία διαδρομή στο αναρρηχητικό κέντρο, είχε το όνομα Φρεντ. Οπως κι ο ίδιος.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο 44χρονος Ελβετός, αναρριχήθηκε στην περιοχή Magoulia’s Wall (ο τοίχος του Μαγκούλια) που βρίσκεται μεταξύ Αργινώντα και Αρμεού. Ξαφνικά, μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών και της συζύγου του και από δικό του λάθος χειρισμό, ο Ελβετός έπεσε στο έδαφος από ύψος 25 μέτρων. Ο θάνατος επήλθε σχεδόν αμέσως. Όταν η ομάδα διάσωσης έσπευσε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, ήταν ήδη νεκρός. Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Καλύμνου, κ. Αλεξάνδρα Ρωμανού, ο ίδιος "έφτασε στο τέρμα όπου υπάρχουν δύο κρίκοι, περνάς το σκοινί και κατεβαίνεις αλλά κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς έπεσε και αν ακολούθησε τη διαδικασία ασφαλείας. Ίσως θεώρησε περιττό να κάνει κάτι". Κι όμως, ήταν ένας πεπειραμένος ορειβάτης, με 24ετή εμπειρία. Εργαζόταν σε φαρμακοβιομηχανία στην Ελβετία.

Τραγικές φιγούρες, η 12χρόνη κόρη του και οι δύο 9χρονες δίδυμες αδερφές της, οι οποίες σοκαρίστηκαν βλέποντας την πτώση του πατέρα τους στο έδαφος. Η μητέρα τους, παιδοψυχολόγος στο επάγγελμα, προσπαθούσε να μείνει ψύχραιμη. Έπρεπε άλλωστε να αντιμετωπίσει τα γραφειοκρατικά ζητήματα (καταθέσεις, αλλαγή εισιτηρίων κτλ) που ακολούθησαν τον χαμό του συζύγου της. Συντετριμμένη από την απώλεια, επέστρεψε χθες στην Ελβετία, η οικογένεια του άτυχου Fred.

"Ο μπαμπάς έφυγε κάνοντας αυτό που αγαπούσε, στο μέρος που αγαπούσε, με τους ανθρώπους που αγαπούσε", είπαν οι τρεις μικρές κόρες του.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα αναρριχητή στην Κάλυμνο, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό αναρρίχησης από το 1998. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Αναρριχητών, το νησί, υποδέχεται κάθε χρόνο 8.000- 10.000 λάτρεις του σπορ ενώ τα ατυχήματα που καταγράφονται ετησίως, δεν είναι πάνω από πέντε και οφείλονται όλα σε ανθρώπινο λάθος.