Τι να κάνω στην Αθήνα τον Αύγουστο; 8 τέλειες ιδέες για αποδράσεις εντός πόλεως!

Τι να κάνω στην Αθήνα τον Αύγουστο; 8 τέλειες ιδέες για αποδράσεις εντός πόλεως!

Βουτιές σε μια κυκλαδίτικη παραλία στην Αττική, πικ-νικ δίπλα σε μια λίμνη στην Πάρνηθα, πριβέ προβολή σε θερινό σινεμά, ποτό σε ξυλάκι παγωτού σε μια ταράτσα στην Πειραιώς, νησιώτικοι μεζέδες με θέα θάλασσα. Στο χέρι σου είναι, ο Αύγουστος στην Αθήνα να θυμίζει διακοπές σε νησί.

 

 

 

Κυκλαδίτικη παραλία στην Αθήνα

Με διάθεση αλληλεγγύης για όσους παραμένουν στην Αθήνα τον Αύγουστο, αποκαλύπτουμε το ΚΑΠΕ. Ελλείψει ονόματος έχει βαφτιστεί έτσι, από την ταμπέλα που με μεγάλα γράμματα και γράφει "Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ". Είναι κατά κοινή ομολογία η πιο όμορφη αμμουδερή παραλία της Αττικής, με νερά κρυστάλλινα, να τα πιεις σφηνάκι και να εκδικηθείς όσους χωρίς έλεος σε βομβαρδίζουν με φωτογραφίες από τα νησιά, ενώ είσαι στην Αθήνα. Revenge!

info:

Πριν φτάσεις στα Λεγραινά, συναντάς στο δεξί χέρι την πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ», στρίβεις δεξιά και ακολουθείς το χωμάτινο δρομάκι έως το πρώτο μεγάλο πλάτωμα. Παρκάρεις και συνεχίζεις με τα πόδια, ακολουθώντας την κατηφόρα και μετά τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο μικρό κολπάκι με την κυκλαδίτικη ακτή της Αττικής. Υπάρχει και μια καντίνα για τα απαραίτητα- η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Low budget πισίνα με θέα

Μια οικονομική επιλογή με θέα πέντε αστέρων, για όσους προτιμούν τις πισίνες. Στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου Fresh, η πισίνα είναι (μετρίων διαστάσεων 10Χ4) καθαρή και οικονομική (20€ μαζί με καφέ η αναψυκτικό και μία πετσέτα). Αν μείνετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα θα αναστενάξει το instagram με ουρανό-γρανίτα, πάνω από την Ακρόπολη

info

Που:Fresh Design Hotel (Σοφοκλέους 26, τηλ.: 210 5248511)

Ωράριο λειτουργίας: 10.00-19.00

Τιμές: 20€ με καφέ ή αναψυκτικό, ξαπλώστρα και πετσέτα. Από τις 16:00 και μετά η τιμή πέφτει στα 15€

Πικνικ στη λίμνη Μπελέτσι

Δροσιά και πνευματική ηρεμία, σε υψόμετρο 600 μ. μέσα στα πεύκα, στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας. Ωρα να χρησιμοποιήσεις το cooler που έχεις κάπου καταχωνιασμένο- για να διατηρηθούν σάντουιτς, λεμονάδες, φρούτα και νερά- και αν είσαι μπρουτάλ, ένα τάπερ με το σήμα κατατεθέν του πικ-νικ, τα κεφτεδάκια. Η εκδρομή αυτή θα σε αποζημιώσει. Σε μισή ώρα από την Αθήνα, θα βρεθείς σε μια λίμνη με διάμετρο 150 μ. και βάθος έως 5 μ., γεμάτη κυπρίνους που χοροπηδάνε και πάπιες που κόβουν βόλτες στα τεχνητά δρομάκια. Δίπλα υπάρχει γήπεδο μπάσκετ και παιδική χαρά. Αν θες την πλήρη απομόνωση, κάνε μια βόλτα περιφερειακά, σε ακτίνα 500 μέτρων από τη λίμνη, θα βρεις άπειρα μέρη για πικ-νικ.

info

Που: Λίμνη Μπελέτσι, Ιπποκράτειος Πολιτεία

Πώς να πάω: Πανεύκολα, μέσα από το δάσος. Από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης στρίβεις προς Βαρυμπόμπη και ακολουθείς όλο τον δασικό δρόμο μέσα από τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, περνώντας από τα πρώην βασιλικά κτήματα. Μετά το Κατσιμίδι στρίβεις αριστερά στην οδό Αγίας Τριάδας και μετά αριστερά στην Κίρκης.

Εναλλακτικά: από την Εθνική οδό, ακολουθείτε την παράκαμψη ακριβώς μετά τα διόδια των Αφιδνών και πηγαίνετε αριστερά προς Αφίδνες. Υπάρχουν κάποιες επιγραφές προς <<Ιπποκράτειο Πολιτεία>>, εσύ προχωράς ευθεία, ώσπου να συναντήσεις την οδό Αγίας Τριάδος. Εκεί στρίβεις δεξιά και αριστερά στην Κίρκης.

Πριβέ θερινό σινεμά

Βουκαμβίλια, γιασεμί, φωτεινές πυγολαμπίδες, πάνινα καθίσματα, έναστρος ουρανός. Σε μια Αθήνα που φλέγεται από τον ήλιο υπάρχει πάντα η όαση του cine Αίγλη στο Ζάππειο. Αν θέλετε κάτι εντελώς πριβέ, κάντε κράτηση στην βεράντα όπου γίνονται ιδιωτικές προβολές της αγαπημένης σας ταινίας, με δείπνο 4 πιάτων (για 2 άτομα) με κρασί, σε λογική τιμή, €25,00/άτομο (στην τιμή περιλαμβάνεται και το εισιτήριο).

Info:

Αίγλη Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας)

Πληροφορίες στα τηλ.: 210-3369369 & 210- 3369300

Σινεμά στη σεζ-λονγκ

Στην ταράτσα του bios με θέα την Ακρόπολη, επιστρέφουν μέσα στον Αύγουστο τα «Sssh! Silent Movies»- μια σειρά από επιλεγμένες προβολές και μουσική. Οι θεατές φορούν ακουστικά, επιλέγουν κάθε φορά ανάμεσα στον ήχο της ταινίας και του DJ set που παίζει παράλληλα με την ταινία. Ο Μάκης Παπασημακόπουλος και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος επιμελούνται τις ταινίες και τη μουσική κατά την διάρκεια των προβολών.

Info

ΒΙΟS Terrace, Πειραιώς 84,
Είσοδος: 2 Ευρώ
Ώρα έναρξης: 21.15

Tηλ.: 210 3425335

Βόλτα...χωρίς λουρί

Μπορεί να μην είναι Hyde Park αλλά το αγαπάμε. Αν ξέμεινες στην Αθήνα με τον σκύλο σου παρέα, ώρα για βόλτα χωρίς λουρί σε μια περιφραγμένη έκταση 1.000 στρεμμάτων. Το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής, με τεχνητές λίμνες, ξύλινα γεφυράκια, ξέφωτα για χαλάρωση και διάβασα, μονοπάτια περπάτημα και τρέξιμο. Ενδείκνυται για ποδηλάτες ενώ θεωρείται ασφαλές και για νυχτερινό περίπατο.

info:

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
Σπύρου Μουστακλή 23 (Πύργος Βασιλίσσης) Ιλιον

Πώς θα πας:

Από Αττική οδό: Κόμβος 6 "Λεωφ. Φυλής" για την είσοδο Β του Πάρκου (Περίπτερο Ενημέρωσης). Κόμβος 7 "Λεωφ. Δημοκρατίας" για τις εισόδους Α και Γ του Πάρκου (Κέντρο Προσανατολισμού και Ενημέρωσης)
Από Εθνική οδό: Κόμβος για Αγ.Αναργύρους, Ίλιον ("Τρεις Γέφυρες) για τις εισόδους Β, Α και Γ.

Πανσέληνος με θέα Ακρόπολη

Ακρόπολη λουσμένη με το φως της Πανσελήνου (10.08). Ξεκινάς από το Μουσείο της Ακρόπολης, για να την δεις να υψώνεται τελετουργικά στον ουρανό με μουσική υπόκρουση της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας. Η ιστορική ορχήστρα θα παίξει κλασικά μουσικά κομμάτια από όπερες, κινηματογραφική μουσική και ελληνικές γνωστές μελωδίες. Μετά τις 9 το βράδυ, η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους θέλουν να απολαύσουν τα εκθέματα του μουσείο υπό το σεληνόφως. Συνεχίζεις στην ταράτσα του Bios, με παποτό. Είναι το ποτό που γλείφεται και πίνεται. Διαλέγεις ένα φρέσκο καλοκαιρινό φρούτο (Φράουλα, μάνγκο, αχλάδι, μύρτιλλο) ο μπάρμαν το χτυπάει στο μπλέντερ μαζί με μία δόση αλκοόλ (βότκα, τζιν, ρούμι) -η πρόσμιξη γίνεται σε ακραία χαμηλές θερμοκρασίες και τα δύο συστατικά γίνονται ένα. Σερβίρεται παγωμένο σε ξυλάκι σε ένα ποτήρι με πάγο.

Info:

Μουσείο Ακρόπολης: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στάση μετρό Ακρόπολη

Bios terrace, Πειραιώς 84, τηλ: 210-3425335

Ταβερνάκι που θυμίζει νησί

Χωμένη ανάμεσα στα ψαράδικα, στο λιμάνι της Ραφήνας, βρίσκεται η ταβέρνα του Ιωακείμ. Η ιδιοκτήτρια, Ελένη Αναστασιάδου, ετοιμάζει τους ουζομεζέδες στην αστραφτερή κουζίνα της. Καράβια πάνε κι έρχονται, τουρίστες κουρασμένοι σέρνουν βαλίτσες, κι εσύ τα βλέπεις όλα αυτά ενώ χτυπάς παγωμένα τσίπουρα, χταπόδι κρασάτο, φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές και φρέσκιες σαρδέλες. Γαστρονομική απλότητα με θέα τη θάλασσα. Την απόλαυση που οι άλλοι ψάχνουν σαν τρελοί στα νησιά εσύ την έχεις ήδη βρει.

info

Ιωακείμ, Λιμάνι Ραφήνας, τηλ.: 22940-23421