Τhinspiration selfies: Η νέα μόδα στα social media απειλεί τις ζωές των νεαρών κοριτσιών

Γωγώ Φούντα
Τhinspiration selfies: Η νέα μόδα στα social media απειλεί τις ζωές των νεαρών κοριτσιών

Ακόμα ένα άκρως επικίνδυνο trend

Το υποψιαζόμασταν αλλά τώρα πια έχουμε βεβαιωθεί: Όταν τα social media συνδυάζονται με τις διατροφικές διαταραχές και την απώλεια βάρους, τα αποτελέσματα μόνο καλά δεν μπορούν να είναι! Αποκορύφωμα όλης αυτής της... επικίνδυνης τρέλας, είναι το νέο trend που ακούει στο όνομα thinspiration selfies, που θέλει νεαρά κορίτσια, να φωτογραφίζουν καθημερινά τα αποστεωμένα κορμιά τους και να τα ανεβάζουν στα social media.

Στην παγίδα της νέας μόδας, έπεσε και η 17χρονη Holly Temple η οποία λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της, όταν έφτασε πια να ζυγίζει μόλις 38 κιλά, κάτι που φυσικά την ίδια την έκανε περήφανη και ευτυχισμένη. «Θυμάμαι ότι φωτογραφιζόμουν κάθε μέρα και όσο πιο αδύνατη φαινόμουν, τόσο πιο χαρούμενη γινόμουν. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι με έβλεπα λεπτή και ήμουν ευχαριστημένη με τα κιλά μου. Μέχρι που κάποια στιγμή αποφάσισα ότι δεν πάει άλλο, γιατί δεν κινδύνευε μόνο η υγεία, αλλά και η ζωή μου», εξομολογείται η 17χρονη.

Οι διατροφικές διαταραχές της Holly ξεκίνησαν από την ηλικία των 14 ετών, εξαιτίας των συμμαθητών της ενώ κάποια στιγμή είχε καταντήσει να μην μπορεί να κοιμηθεί αν δεν έκανε σκληρή και εντατική γυμναστική. «Αφού δεν μπορούσα να ελέγξω αυτά που οι άλλοι έλεγαν για μένα, αποφάσισα να ελέγχω τουλάχιστον το βάρος μου», εξομολογείται.

Τώρα πια είναι υγιής και δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι η νέα αυτή μόδα, η οποία έχει ξεκινήσει φυσικά από τις celebrities, ήρθε όχι μόνο για να μείνει, αλλά και να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα απο τις προηγούμενες. Προσοχή λοιπόν!

Διαβάστε ακόμη:

Γονείς τρίδυμων κοριτσιών βρήκαν τον πιο απίστευτο τρόπο για να τις... ξεχωρίζουν

Τι αποκαλύπτει για το χαρακτήρα σας το σχήμα των χειλιών σας;