Η φρίκη των πλαστικών επέμβασεων στη Νότια Κορέα αποτυπωμένη σε φωτογραφίες

Γωγώ Φούντα
Η φρίκη των πλαστικών επέμβασεων στη Νότια Κορέα αποτυπωμένη σε φωτογραφίες

Το You are More than Beautiful είναι ένα project που υπόσχεται να σας προβληματίσει

Η Νότια Κορέα είναι ίσως η πρωταθλήτρια των πλαστικών επεμβάσεων, μιας και όλο και περισσότεροι νέοι, καταφεύγουν στο νυστέρι προκειμένου να μπορέσουν να μοιάσουν στα δυτικά πρότυπα ομορφιάς. Και παρόλο που αυτό αρχικά ακούγεται αθώο και ακίνδυνο, η τάση αυτή έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, που πλέον αποτελεί σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο.

Η Βελγίδα φωτογράφος Maroesjka Lavigne, αποφάσισε να δημιουργήσει μία έκθεση όπου θα αποτυπώνει όλη αυτή τη φρίκη, την πίεση, το άγχος και το στρες που βιώνουν οι νεαρές Κορεάτισσες, προκειμένου να αλλάξουν την εμφάνισή τους και να μοιάσουν στα ζητούμενα δυτικά πρότυπα. «Από το να μπεις στα καλύτερα σχολεία, να βρεις μία καλή δουλειά, να βρεις σύζυγο και γενικότερα να έχεις μία καλή ζωή, η ομορφιά παίζει τον μεγαλύτερο ίσως ρόλο σε αυτό. Στη Σεούλ, μία σχολική φωτογραφία ή η φωτογραφία του βιογραφικού σου, είναι το Α και το Ω. Τα κορίτσια για παράδειγμα παίρνουν ως δώρο για την αποφοίτησή τους μία... ρινοπλαστική», εξηγεί η Lavigne.

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι αυτό δε συμβαίνει μόνο στην Κορέα αλλά γενικότερα σε αυτό που θεωρούμε αναπτυγμένο κόσμο, αλλά δυστυχώς στη συγκεκριμένη χώρα το θέμα έχει λάβει διαστάσεις λαίλαπας με τα νέα κορίτσια να παθαίνουν κυριολεκτικά αμόκ, προκειμένου να γίνουν όμορφες.

Θα πρέπει ωστόσο να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι «You are More than Beautiful», που είναι και ο τίτλος του project, γιατί αν δεν το κάνουμε, μάλλον δεν θα μπορέσουμε ποτέ μας να είμαστε ευτυχισμένοι.

Διαβάστε ακόμη:

Γυναίκες με σωματικές δυσπλασίες γδύνονται μπροστά στην κάμερα για ένα υπέροχο project

Σταματήστε ό,τι κάνετε! Οι 20 πιο αστείες φωτογραφίες που θα δείτε σήμερα

DPG Network