Εσύ οργανώνεις τα emails; Όσα κάνουν οι γυναίκες καριέρας την Παρασκευή για να είναι cool τη Δευτέρα

Μαρία Ροδίτη
Εσύ οργανώνεις τα emails; Όσα κάνουν οι γυναίκες καριέρας την Παρασκευή για να είναι cool τη Δευτέρα

Η οργάνωση είναι το μυστικό για να περάσεις ένα τέλειο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα να μη σε πιάσει πανικός με το που πατήσεις το πόδι σου στο γραφείο.

Μπορεί να μην πιστεύω 100% στα ζώδια αλλά το ότι ως Παρθένος είμαι ψυχαναγκαστική και τελειομανής το πιστεύω πολύ. Όπως καταλαβαίνεις, αν όλα δεν είναι οργανωμένα, αν δεν έχω προγραμματίσει όλες μα όλες τις υποχρεώσεις και αν όλα δεν λειτουργούν ρολόι, έχω πρόβλημα.

Και αλήθεια, έχουν υπάρξει φορές που από την κούραση έχω ξεχάσει πράγματα, έχω αφήσει tasks για «αύριο» και το ΣΚ μού βγήκε ξινό. Εκείνες τις φορές, λοιπόν, είπα «φτάνει» κι έψαξα πραγματικά να μάθω τι κάνουν οι επιτυχημένες επαγγελματίες, οι οποίες όμως ηρεμούν τα Σαββατοκύριακα. Ποια είναι τα μυστικά τους; Είναι 5 και η λέξη-κλειδί τους είναι… το πρόγραμμα.

Αν ψάχνεις δουλειά μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να προσέξεις 5 στοιχεία στο CV σου

Τα 5 πράγματα που θα κάνεις την Παρασκευή για να είσαι cool τη Δευτέρα

Προετοίμασε τη Δευτέρα πριν… τη Δευτέρα

Πριν κάνεις disconnect από ό,τι αφορά τη δουλειά σου την Παρασκευή, αφιέρωσε λίγη ώρα για να οργανώσεις τη Δευτέρα σου. Έλεγξε τα emails σου, το ημερολόγιο, τυχόν συναντήσεις που έχεις κανονίσει για την ερχόμενη εβδομάδα αλλά και όλο το πρόγραμμα με όλες τις υποχρεώσεις σου. Έτσι, θα φεύγεις πολύ ήσυχη από τη δουλειά και το Σαββατοκύριακο θα είσαι χαλαρή και cool.

grafeio_organwsi.jpg

Προετοιμασία meeting

Αν ξέρεις ότι τη Δευτέρα έχεις κάποιο σημαντικό meeting με τους συνεργάτες σου, προετοίμασέ το από την Παρασκευή. Γιατί, άλλωστε, με το που ξεκινά η εβδομάδα να τρέχεις και να μη φτάνεις;

Καθάρισε και τακτοποίησε το γραφείο σου

Καθάρισε τον χώρο του γραφείου σου και βάλε σε μία τάξη τους φακέλους ή τα αντικείμενα που έχεις γύρω σου. Τη Δευτέρα που θα ξαναπάς στη δουλειά ο τακτοποιημένος χώρος θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο cool για όλα αυτά που σε περιμένουν.

«Καθάρισε» τον υπολογιστή σου

Πριν κλείσεις το PC σου την Παρασκευή κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα σε αδιάβαστα emails, οργάνωσε τους φακέλους και τις φωτογραφίες σου. Έτσι, τη Δευτέρα που θα ανοίξεις και πάλι τον υπολογιστή σου δεν θα επικρατεί χάος και ούτε εσύ θα αγχωθείς να τα τακτοποιήσεις όλα.

Σκέψου την εβδομάδα που πέρασε

Αφιέρωσε την Παρασκευή 5-10 λεπτά για να δεις τι λειτούργησε από όλα όσα έκανες την εβδομάδα που πέρασε και τι πήγε λάθος, ώστε να τα κάνεις όλα καλύτερα από Δευτέρα.