Θέλεις αύξηση μισθού; 5 tips για να τη ζητήσεις και να την πάρεις

Μαρία Ροδίτη
Θέλεις αύξηση μισθού; 5 tips για να τη ζητήσεις και να την πάρεις

Δεν χρειάζεται να διστάζεις άλλο. Ώρα να ζητήσεις την πολυπόθητη αύξηση μισθού και να την πάρεις με την αξία σου.

Όλες θα θέλαμε να μας καλέσει κάποια στιγμή στο γραφείο του ο προϊστάμενός μας, να μας απαριθμήσει τα προσόντα και τα επιτεύγματά μας και να μας πει τη μαγική φράση: «θα πάρεις αύξηση μισθού».

Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν είναι και το πιο συχνό φαινόμενο στους εργασιακούς χώρους τη σημερινή εποχή. Για να πάρεις αύξηση χρειάζεται να δουλέψεις σκληρά, να κουραστείς, να έχεις αποδοτικότητα και… να ζητήσεις εσύ η ίδια αυτά τα περισσότερα χρήματα που θέλεις να βλέπεις στον τραπεζικό λογαριασμό σου κάθε μήνα.

3 μυστικά για να ισορροπείς σε καριέρα και προσωπική ζωή

Δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι που ζητάς αύξηση

Ποιος είπε ότι είναι ντροπή ή πρέπει να νιώθεις ενοχές που ζητάς αύξηση μισθού; Είναι απόλυτα φυσιολογικό και το κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι αυτό. Πίστεψέ με!

Όσο για τον προϊστάμενό σου; Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που μπαίνει κάποιος στο γραφείο του και του κάνει νύξη για αύξηση μισθού. Γι’ αυτό ξεπέρασε κάθε δισταγμό, δεύτερη σκέψη ή αμφιβολία που μπορεί να έχεις πριν βρεθείς έξω από την πόρτα του αφεντικού σου.

https://www.instagram.com/p/B8yO-pxpZCZ

Πριν τη χτυπήσεις, όμως, χρειάζεται να λάβεις κάποια πράγματα σοβαρά υπόψη σου για να βγεις από το γραφείο του… έχοντας κερδίσει την πολυπόθητη αύξηση μισθού.

Πώς να ζητήσεις την αύξηση μισθού για να την πάρεις

Δουλεύεις σκληρά καθημερινά, ακούς συχνά επαίνους και παίρνεις επιβραβεύσεις… Γιατί να μη ζητήσεις αυτά που σου αναλογούν;

Δες παρακάτω, λοιπόν, πώς θα πάρεις την αύξηση μισθού!

#1 Ανάλαβε περισσότερες ευθύνες

Εκτός από τα καθήκοντα που ήδη έχεις, μπορείς δειλά-δειλά και με τακτ να αρχίσεις να δίνεις λύσεις και σε περαιτέρω προβλήματα που προκύπτουν. Έτσι, ο διευθυντής σου θα δει τις ικανότητές σου και τη στιγμή που θα ζητήσεις την αύξηση δύσκολα θα μπορέσει να αρνηθεί.

#2 Μην αναφέρεις γιατί χρειάζεσαι την αύξηση. Εξήγησε στους ανωτέρους σου γιατί την αξίζεις.

Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν εσύ σκοπεύεις να αγοράσεις οικόπεδο ή αν θέλεις να παντρευτείς και χρειάζεσαι περισσότερα χρήματα. Ο μισθός σου θα αυξηθεί- αν αυτό συμβεί- μόνο και μόνο επειδή το αξίζεις και έχεις ικανότητες. Κάνε, λοιπόν, τον boss σου να καταλάβει πόσο αποδοτική και απαραίτητη είσαι στην εταιρεία.

#3 Το timing έχει σημασία

Μην πας να ζητήσεις αύξηση τη στιγμή που βλέπεις ότι ο προϊστάμενός σου είναι έξαλλος ή έχει νεύρα. Ούτε τη στιγμή που κάποιος παραιτήθηκε ή απολύθηκε. Φρόντισε η ώρα που θα βρεθείς στο γραφείο του/της να είναι… η πιο κατάλληλη.



#4 Δώσε τους να καταλάβουν ότι βλέπεις μελλοντικά τον εαυτό σου μέσα στην εταιρεία

Είναι πολύ σημαντικό να δείξεις ότι οραματίζεσαι το μέλλον σου μέσα στην εταιρεία που εργάζεσαι. Να δείξεις στους ανωτέρους σου ότι έχεις σχέδια και ιδέες που μόνο εκεί μέσα μπορούν να υλοποιηθούν.

#5 Να έχεις αυτοπεποίθηση

Αν οι ανώτεροί σου δουν ότι πατάς γερά στα πόδια σου, ότι ξέρεις πως έχεις αξία και πως μπορείς να εξελιχθείς, τότε μη φοβάσαι τίποτα. Η αύξηση μισθού πολύ σύντομα θα είναι δική σου!