3 απλές και οικολογικές συμβουλές για την καθαριότητα του σπιτιού σας!

Ερμιόνη Σαρρή
3 απλές και οικολογικές συμβουλές για την καθαριότητα του σπιτιού σας!

Και πείτε αντίο στις χημικές ουσίες!

Κάθε φορά που αποφασίζετε να καθαρίσετε το σπίτι σας, οι μυρωδιές των ισχυρών απορρυπαντικών σας προκαλούν ασφυξία; Τo ίδιο ακριβώς αισθάνεται και το περιβάλλον. Γι΄αυτό τον λόγο έχουμε για εσάς μερικές χρήσιμες συμβουλές για να φρεσκάρετε το σπίτι σας χωρίς να βλάπτετε το περιβάλλον και την υγεία σας.


Καθαρίζετε συχνά : Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αερίζετε το σπίτι σας καθημερινά ώστε να αποφύγετε την ανάπτυξη μικροβίων. Το συχνό σκούπισμα και σφουγγάρισμα επίσης θα σας σώσουν από τη χρήση των σκληρών απορρυπαντικών.


Φτιάξτε τα δικά σας απορρυπαντικά: Μη σας φαίνεται παράξενο ούτε και δύσκολο. Υπάρχουν πανεύκολοι τρόποι για να έχετε πια τα προσωπικά σας οικολογικά απορρυπαντικά για όλες τις επιφάνειες του σπιτιού.


Η υπερβολή κάνει κακό: Αναζητήστε απορρυπαντικά πολλαπλών χρήσεων και αποφύγετε την έκθεση σας σε χημικές ουσίες. Όσα έχουν δημιουργηθεί για συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού, έχουν περισσότερες χημικές ουσίες.


Ακούστε τη μαμά σας: Και να είστε σίγουρες πως θα μάθετε πολύ εύκολους και φυσικούς τρόπους καθαριότητας. Για παράδειγμα, γυαλίστε τα ασημικά σας με οδοντόκρεμα και ύστερα ξεπλύνετέ τα με νερό. Όσο για τους λεκέδες που έκαναν την εμφάνισή τους στο χαλί; Μαγειρική σόδα και ξύδι είναι όλα όσα χρειάζεστε.

Διαβάστε ακόμα:

Καθαρίστε τον καναπέ σας με τον πιο οικονομικό και οικολογικό τρόπο!

Είσαι οικολόγος; Απόδειξέ το με μια απλή κίνηση