Οικολογική και... οικονομική οδήγηση; Είναι άραγε τόσο δύσκολο να επιτευχθεί;

Ερμιόνη Σαρρή
Οικολογική και... οικονομική οδήγηση; Είναι άραγε τόσο δύσκολο να επιτευχθεί;

Δείτε πως μπορείτε να τα καταφέρετε

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως η σωστή οδήγηση του αυτοκινήτου μπορεί να μας ωφελήσει όλους; Δεν είναι μόνο η τσέπη σας που θα ανασάνει επιτέλους από τα περιττά έξοδα αλλά... και το περιβάλλον!


Ας δούμε τι πρέπει να προσέχετε από εδώ και πέρα και να είσαστε σίγουρες πως το περιβάλλον θα σας ευγνωμονεί για πάντα!


-Μειώστε τις εναλλαγές γκάζι-φρένο: Αν κυκλοφορείτε μέσα στην πόλη, προσπαθήστε να μην πατάτε επίμονα το γκάζι, αφού αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείτε να φρενάρετε και πάλι. Μία σταθερή ταχύτητα θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου.


-Αλλάζετε τις ταχύτητες όταν πρέπει: Μην το αφήνετε να ζορίζεται. Αν πάλι έχετε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, χρησιμοποιείστε τη λειτουργία economy mode.

-Ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας: Αν τα ελαστικά σας δεν έχουν τη απαιτούμενη πίεση για να κινηθούν, το αυτοκίνητό σας θα καίει περισσότερο καύσιμο. Κρίμα δεν είναι να ξοδεύεστε για λίγο αέρα;

-Μην παραμελείτε το service: Όπως και εσείς επισκέπτεστε τον γιατρό σας για να ελέγξετε την υγεία σας έτσι και αυτό πρέπει ανά τακτικά χρονικά διαστήματα να επισκέπτεται τον δικό του.

-Μην αφήνετε τη μηχανή ανοιχτή: Πολλές φορές θέλετε να κάνετε μία στάση στο δρόμο και έχετε την κακή συνήθεια να αφήνετε τα κλειδιά πάνω στη μηχανή. Πιστεύετε πως μία γρήγορη επανεκκίνησή του θα σας κοστίσει περισσότερο; Κι όμως όχι!

Διαβάστε ακόμα:

3 απλές και οικολογικές συμβουλές για την καθαριότητα του σπιτιού σας!

Φτιάξτε τη δική σας, οικολογική, λακ!