Πού θα πάμε για πικ-νικ;

Πού θα πάμε για πικ-νικ;

Το μεγαλύτερο οργανωμένο πάρκο της Αθήνας, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο δήμο Ιλίου, ξαναγεννιέται και χαρίζει στιγμές οξυγόνου.

Το πάρκο "Αντώνης Τρίτσης", που εκτείνεται σε 1.200 στρέμματα, φαίνεται να έχει αλλάξει ριζικά και να υποδέχεται πλέον τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Οι φυτεύσεις δέντρων και λουλουδιών είναι ορισμένες από τις πρώτες κινήσεις που έγιναν προκειμένου το πάρκο να αλλάξει ριζικά πρόσωπο. Σε μερικούς μήνες θα λειτουργήσει και το σύστημα ανακύκλωσης υδάτων που θα καλύπτει τις ανάγκες σε άρδευση και πυροπροστασία, ενώ στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται και η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Η κ. Τζούλια Τζώρτζη, διευθύντρια του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του χώρου δήλωσε ότι «τον τελευταίο χρόνο έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα για την ανάδειξη του πάρκου μέσω των πολλών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται. Προσπαθούμε με όσα μέσα διαθέτουμε να συντηρούμε και να βελτιώνουμε συνεχώς την εικόνα του».

Να σημειώσουμε ότι η πλούσια βιοποικιλότητα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του πάρκου, το οποίο προστατεύεται τόσο από τον οργανισμό διαχείρισης όσο και από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η οποία από το 2005 υλοποιεί δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης.