Η μόδα αγαπάει την οικολογία

Η μόδα αγαπάει την οικολογία

Η οικολογία είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας με τα οικολογικά ρούχα να βρίσκουν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές ανά τον κόσμο.

Σε μια εποχή περιβαλλοντικής κρίσης, η μόδα δε μπορεί παρά να συμμορφωθεί με τα νέα δεδομένα. Η eco fashion είναι νέα τάση των εταιρειών ρούχων που προσανατολίζονται σε οργανικά, vegan, ανακυκλώσιμα και second-hand προϊόντα με σκοπό να συνδυάσουν τη μόδα με την κοινωνική συνείδηση και την ευαισθητοποίηση σε σημαντικά θέματα.

Marks and Spencer, Top Shop, Next, Levi's, ZARA και Banana Republic είναι μόνο μερικές από τις global brands που υιοθετούν πλέον μια πιο eco-friendly συμπεριφορά μέσα από τις καινούριες σειρές και τη γενικότερη φιλοσοφία τους.

Δεν είναι λίγοι οι σχεδιαστές που έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν οικολογικά υφάσματα στα ρούχα τους. Η Stella McCartney έφτιαξε vegan πλατφόρμες από faux δέρμα και φελό. Ο Michael Kors χρησιμοποίησε οrganic κασμίρια και βαμβάκι στην κολεξιόν που παρουσίασε. Η Donna Sgro έφτιαξε ύφασμα χωρίς καθόλου βαφές, που μιμείται το τρεμόπαιγμα των φτερών της πεταλούδας. Στο πολύτιμο πνεύμα της ανακύκλωσης, τέλος, η Eva Kisevalter δημιουργεί τη Stella Neptune, μια σειρά μεταχειρισμένων κασμιρένιων πουλόβερ με πεταλούδες οι οποίες καλύπτουν τις τρύπες που έχει δημιουργήσει στα αγαπημένα ρούχα ο σκόρος!

Σεβασμός για το περιβάλλον και ταυτόχρονα maximum αισθητικής και κομψότητας στα ρούχα.