Υφασμάτινα φίλτρα καφέ

Υφασμάτινα φίλτρα καφέ

Αν δεν το ξέρατε ότι υπάρχουν, καιρός να το μάθετε και να τα χρησιμοποιήσετε.

Αν είστε ανάμεσα σε αυτούς που πίνουν γαλλικό καφέ από χάρτινο φίλτρο χρώματος λευκού, καλό είναι να μάθετε πως σύμφωνα με έρευνες του Wright State University στο Οχάιο των Η.Π.Α., δεν είναι και η σοφότερη επιλογή. Τα φίλτρα αυτά, για να γίνουν άσπρα περνούν μέσα από μια χημική διαδικασία ή οποία τους αφήνει ιδιαίτερα τοξικές χημικές συνθετικές διοξίνες που περνούν μέσα στον φρέσκο καφέ σας όταν τον φτιάχνετε.

Αντίθετα, τα υφασμάτινα (βαμβακερή μουσελίνα) φίλτρα καφέ είναι πεντακάθαρα, δεν μολύνουν το περιβάλλον και εσάς με τις τοξίνες τους και μπορούν να χρησιμοποιούνται καθημερινά για διάστημα μέχρι δύο χρόνια. Όταν θα το πλένετε, μην χρησιμοποιείτε σαπούνι, γιατί ενδέχεται να περάσει μια κάπως παράξενη γεύση στον καφέ σας, αλλά προτιμήστε να το βουτάτε σε ένα ποτήρι βραστό νερό με μαγειρική σόδα και να το ξεπλένετε διεξοδικά πριν από την επόμενη χρήση.

Ένα επιπλέον θετικό των υφασμάτινων φίλτρων είναι ότι δεν απαιτούν την κοπή (κι άλλων) δέντρων για την κατασκευή τους, άρα είναι και οικολογικά! Θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη καφέ.

DPG Network