Το Χόλιγουντ ψηφίζει πράσινο

Το Χόλιγουντ ψηφίζει πράσινο

Οι celebrities βγάζουν το γκλαμ και φορούν την παραδοσιακή οικολογική τους ενδυμασία.

Η οικολογική συνείδηση είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει χτυπήσει το Χόλιγουντ. Πολλοί δείχνουν να ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, παίρνουν πρωτοβουλίες, γράφονται σε οργανώσεις, διαμαρτύρονται υπέρ της προστασίας των ζώων. Εμπορικό trick ή όχι, το Χόλιγουντ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο Leonardo DiCaprio ξεκίνησε το 2000 τη μάχη του για το περιβάλλον δημιουργώντας το δικό του eco-site, οδηγεί υβριδικό αυτοκίνητο ενώ είναι μέλος των National Resources Defence Council και Global Green USA. Υβριδικό αυτοκίνητο διαθέτει και η Cameron Diaz η οποία συνεργάζεται με την άλλη οικολόγα Gwyneth Paltrow για την προώθηση του Act Green. Το σπίτι της Cate Blanchett τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακές πλάκες, κάτι το οποίο επιχείρησε να προσαρμόσει και στο θέατρό της στο Sydney (μετατρέποντάς το στο πρώτο "πράσινο θέατρο"!). Ο Brad Pitt βοήθησε στην αναδόμηση της Νέας Ορλεάνης μετά τον τυφώνα Κατρίνα κατασκευάζοντας πράσινα κτίρια ενώ φτιάχνει green hotels στο Dubai. Η Salma Hayek είναι γνωστή για την ευαισθητοποίησή της και στηρίζει ενεργά την οργάνωση Global Green. H Natalie Portman ζει μια καθ όλα πράσινη ζωή -τόσο που ακόμα και το δαχτυλίδι των αρραβώνων της είναι eco-friendly-, δηλώνει χορτοφάγος και μάχεται με σθένος υπέρ της προστασίας των ζώων. Τέλος ο χαζομπαμπάς Orlando Bloom έχει χτίσει ένα eco-friendly διαμέρισμα στην Αγγλία και δεν παύει να παίρνει θέση ανοιχτά σε κάθε ευκαιρία για θέματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Η οικολογία κερδίζει συνέχεια celebrities στους κόλπους της και δημιουργεί τον κατάλληλο πράσινο αντίκτυπο.