Η πρώτη 100% οικολογική πόλη στον κόσμο

Η πρώτη 100% οικολογική πόλη στον κόσμο

Κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και μας θυμίζει πως ποτέ δεν είναι αργά για να σωθεί το περιβάλλον.

H πιο οικολογική πόλη του σύμπαντος πρόκειται να κατασκευαστεί σύντομα στην Ιαπωνία από την Panasonic και οκτώ ακόμη εταιρείες, οι οποίες συνεργάστηκαν αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό.

Η πόλη που θα ονομάζεται Fujisawa Sustainable Smart Town, πρόκειται να χτιστεί σε πρώην εγκαταστάσεις της Panasonic στην πόλη Fujisawa, θα περιλαμβάνει την καλύτερη οικολογική τεχνολογία και θα διαθέτει πολύ καλή πολεοδομία. Στόχος της είναι να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 70%, όπως προέκυψε μετά από συγκριτική μελέτη με τα επίπεδα του 1990.

Περίπου 3.000 άνθρωποι θα κατοικήσουν τα σχεδόν χίλια σπίτια της οικολογικής πόλης που θα στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην ηλιακή ενέργεια και το project αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014.

Θα διαθέτει σταθμούς επαναφόρτισης, φωτισμό LED, κάμερες παρακολούθησης (αυτές δεν έχουμε καταλάβει γιατί ακριβώς), σταθμούς αιολικής ενέργειας και πολλά πολλά δέντρα, κάτι που απουσιάζει από τις περισσότερες ιαπωνικές πόλεις. Ο προϋπολογισμός λέει πως το έργο θα κοστίσει 739 εκατομμύρια δολάρια και εμείς περιμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα. Παρακολουθήστε το βίντεο για το εγχείρημα της Panasonic.