Ρίξτε στο γυαλί παγάκι

Ρίξτε στο γυαλί παγάκι

Και θα ευγνωμονείτε τον πάγο για τη δροσιά που θα σας προσφέρει. 

Εντάξει, όχι στο γυαλί, για να είμαστε ακριβολόγοι, αλλά σε ένα μπολάκι. Και, πάλι, δεν σας συμβουλεύουμε να εναποθέσετε απευθείας πάνω στα ζεσταμένα κορμιά σας το γεμάτο με πάγο μπολάκι -ή το ίδιο το παγάκι- αλλά να το τοποθετήσετε μπροστά από έναν ανεμιστήρα.

Το εφέ με το οποίο θα βρεθείτε αντιμέτωποι θα είναι παρόμοιο με εκείνο που νιώθετε όταν ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου (και σκέφτεστε να πιάσετε θέση δίπλα στους χυμούς για να σωθείτε από τη ζέστη). Θα δροσιστείτε με τον πιο φυσικό τρόπο και η ενέργεια που θα καταναλώσετε θα είναι μόνο εκείνη που θα ξοδέψετε για να κάνετε τον ανεμιστήρα να λειτουργήσει που είναι εντυπωσιακά λιγότερη από όσο χρειάζεται ένα κλιματιστικό για να κατεβάσει τη θερμοκρασία του δωματίου.

Συγκεκριμένα η ενέργεια που καταναλώνει ένας ανεμιστήρας για να λειτουργήσει είναι ίση με όση χρειάζεται ένας ηλεκτρικός λαμπτήρας για να φωτίσει. Και ένας ανεμιστήρας -με ή χωρίς παγάκι- βελτιώνει σημαντικά τις συνθήκες θερμικής άνεσης και καταφέρνει να πετύχει άνετη ατμόσφαιρα όταν η εξωτερική θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 30C.