Αυτό το ρεύμα τι θα το κάνουμε;

Αυτό το ρεύμα τι θα το κάνουμε;

Ναι, στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Ναι στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές, όμως πώς ακριβώς θα μεταφερθεί όλο αυτό το ρεύμα στα σπίτια μας;

Σύμφωνα με τη ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), το σύστημα μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας είναι τόσο πεπαλαιωμένο που δεν μπορεί πλέον να απορροφήσει τα παραγόμενα φορτία ηλεκτρικού ρεύματος. Οι υπάρχουσες αλλά και οι υπό κατασκευή εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προβλέπεται να παράγουν πολύ περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα από αυτό που «σηκώνει» το υπάρχον σύστημα μεταφοράς τους.

Αυτό μεταφράζεται σε ανάγκη για δημιουργία των κατάλληλων υποδομών ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις κιλοβατώρες που παράγονται. Τι σημαίνει αυτό; Επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ και αναδιοργάνωση του συστήματος, πράγμα που για κάθε Ελληνική κυβέρνηση συνήθως σημαίνει απραγία.

Ας ελπίσουμε ακόμα και κάτω από συνθήκες κρίσης, να δοθεί επιτέλους προτεραιότητα στην οικολογία και την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και χρήματος.