Η σημασία του να νοιαζόμαστε για όσους μας έχουν ανάγκη

Η σημασία του να νοιαζόμαστε για όσους μας έχουν ανάγκη

Νοιάζομαι. Μια λέξη απλή αλλά με τόση μεγάλη αξία, μια λέξη η οποία, όπως αποδείχθηκε την περίοδο που διανύουμε, μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή ενός φίλου ή ενός συνανθρώπου μας και φυσικά, στην ίδια την καθημερινότητά μας.

Τους τελευταίους οκτώ μήνες, όταν και το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19 άλλαξε όλα όσα θεωρούσαμε μέχρι τώρα δεδομένα, το να δείχνω πως νοιάζομαι για όσους αγαπώ και να το κάνω με πράξεις, αποτελεί προτεραιότητα για εμένα. Είναι μία υπόσχεση που έχω δώσει στον εαυτό μου και προσπαθώ να την τηρώ, όταν και όπως μπορώ. Διότι αν υπάρχει κάτι που όλοι μας συνειδητοποιήσαμε μετά τον ερχομό της πανδημίας, ήταν το πώς η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη και κυρίως, το πόσο μπορεί να μεγαλώσουν ή να αλλάξουν ξαφνικά οι ανάγκες μας.

Σίγουρα ο καθένας μας έχει τη δική του καθημερινότητα, όλοι έχουμε τόσα πολλά να μας απασχολούν κάθε μέρα αλλά η αλήθεια είναι, πως αν νοιαζόμασταν όλοι λίγο παραπάνω για τον φίλο, τον συγγενή ή εκείνον τον συνάνθρωπο που δεν γνωρίζουμε καλά, θα μπορούσαμε να κάνουμε τη νέα αυτή πραγματικότητα λίγο καλύτερη.

Με λίγα λόγια, αυτή τη δύσκολη περίοδο στη ζωή μας, είναι σημαντικό να είναι ο καθένας μας ενεργό μέλος της κοινωνίας και να κάνει τη διαφορά με τις πράξεις του. Και για να συμβεί αυτό, έχουμε ανάγκη από έμπνευση. Χρειαζόμαστε δηλαδή να ακούμε και να διαβάζουμε παραδείγματα και πρωτοβουλίες που μας υπενθυμίζουν τη σημασία του να νοιαζόμαστε.

Οι πρωτοβουλίες που μας εμπνέουν και αξίζει να μοιραστούμε

Αυτός είναι ο λόγος που θέλησα να μοιραστώ σήμερα την είδηση της δωρεάς έξι παιδιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία», από τη Nestlé Ελλάς, μία εταιρεία. η οποία αποτελεί κομμάτι της ζωής μας για πάνω από 120 χρόνια.

inside q

Χάρη σε αυτή την προσφορά λοιπόν, θα δημιουργηθούν τρεις νέες παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και θα αναβαθμιστούν πλήρως άλλες τρεις υπάρχουσες στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Πρόκειται δηλαδή για μία δωρεά η οποία θα αποτελέσει ουσιαστικά μία μόνιμη παρακαταθήκη για το νοσοκομείο, αλλά και για το σύστημα υγείας της χώρας μας, σε ό,τι αφορά στην ιατρική περίθαλψη των παιδιών. Όλα αυτά δε, λίγους μόνο μήνες αφότου η εταιρεία προχώρησε στη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, «αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους» καθώς «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία μας». Όπως εξήγησε, λοιπόν, ο ίδιος ο κ. Εμμανουηλίδης, «η εταιρεία μας αποτελεί μέλος της ελληνικής κοινωνίας και είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την πηγή αισιοδοξίας μας».

inside q2

Νοιαζόμαστε, λοιπόν. Νοιαζόμαστε για τα παιδιά, για τον συνάνθρωπο, για την κοινωνία και τον πλανήτη. Και το κάνουμε κάθε μέρα, με όποιον τρόπο μπορούμε, αλλά ακόμη περισσότερο σε δύσκολες περιόδους στη ζωή μας. Ακόμη και αν το να νοιαστούμε, σημαίνει το να μοιραστούμε απλώς τα παραδείγματα προσφοράς που κάνουν τη διαφορά στις μέρες μας, εκείνες τις πρωτοβουλίες που μπορούν να μας εμπνεύσουν να κάνουμε το πρώτο ή ένα ακόμη βήμα ως προς το να γίνουμε ενεργά μέλη της κοινωνίας μας.

Sponsored by Nestlé