Ταξίδι στο παραμύθι, άφιξη στην Πράγα

Ταξίδι στο παραμύθι, άφιξη στην Πράγα

«Πράγα, το ομορφότερα πετράδι στην πέτρινη κορόνα τον κόσμου!» αναφώνησε ο Γκαίτε. «Πράγα, φανταστικές προσφορές στα κρύσταλλα Βοημίας» αναπόλησε η θεία Ευτέρπη.

05HOTEL_LOBBY
iconhotel
layout_parazit_10x101_800x600
futurista_8_640x480
Museum_Kampa-exterior_1024x768
budha_bar_s

Η πόλη της βελούδινης επανάστασης αλλάζει μέρα με την μέρα και οι ταξιδιωτικοί οδηγοί δεν την προλαβαίνουν. Μην τρομάζεις από τις ορδές τουριστών που την κατακλύζουν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής κυρίως περιόδου. Η πόλη είναι γεμάτη κρυμμένα, ήσυχα στενά που είναι στο χέρι σου να ανακαλύψεις.

Αποκλείεται να μην σε συγκινήσει κάποιο από τα αξιοθέατα της. Γοτθικά κάστρα με αίθουσες βασανιστηρίων για τους πιο καφκικούς. Παραμυθένια παλάτια σε μπαρόκ και ροκοκό ρυθμούς για τις ρομαντικές ψυχές. Παιχνιδιάρικα κτίρια όπως το Dancing House ( γνωστό και ως «Fred and Ginger») για τους μανιακούς του ντιζάιν.

Η Statni Opera και το Εθνικό Θέατρο για όσους έχουν άχτι να φορέσουν σμόκιν και μακριές τουαλέτες. Πρωτοποριακοί πολιτιστικοί χώροι όπως το Meet Factory (meetfactory.cz) για όσους νιώθουν ένα κενό μετά τη λήξη του φεστιβάλ Αθηνών. Εκατοντάδες μικρά μπαρ που σερβίρουν αψέντι και ντόπια μπύρα για τους αλκοολ....εμ, γλεντζέδες. Κάνε μια βόλτα στις όχθες του ποταμού Vltava για να πάρεις λίγο καθαρό αέρα και βρες αυτό που θες.

ΔΙΑΜΟΝΗ

-Aria Hotel
Trziste 9, Mala Strana,
www.ariahotel.net
Από 195€ το δίκλινο
Ο παράδεισος του μουσικόφιλου και της Heidi Klum. Κλείσε την σουίτα Billie Holiday, απόλαυσε την καλύτερη θέα στην πόλη από το εστιατόριο Coda και χαλάρωσε στο La Prairie Salon.

-Art Deco Imperial Hotel

Na Porici 15, Praha 1
www.hotel-imperial.cz
Από 146€ το δίκλινο
Υπερπαραγωγή η εσωτερική διακόσμηση που αναμιγνύει αρτ-ντεκό αρτ-νουβό και αρτ γενικώς στοιχεία και προκαλεί εγκεφαλικό στους μινιμαλιστές και αξέχαστη διαμονή στους πελάτες.


-Icon Hotel
V Jámě 6, Praha 1
http://www.iconhotel.eu
Από 90€ το δίκλινο
Στιλάτο, με ευρωπαϊκό αέρα και έμφαση στο μοντέρνο τσέχικο ντιζάιν. Το ισόγειο καφέ-μπαρ Jet Set φιλοξενεί εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών και συγκεντρώνει το πιο δημιουργικό κόσμο της πόλης.


-Hotel Elite

Ostrovní 32 , Praha 1
www.hotelelite.cz
Από 75€ το δίκλινο
Μικρό, ζεστό με χαρακτήρα και στρατηγική τοποθεσία δίπλα στα χιπ εστιατόρια και μπαρ του κέντρου.

-Miss Sophie's

Melounova 3, Vinohrady
www.miss-sophies.com
Από 15€ το άτομο
Ένα boutique hostel που αποτελεί κομψή λύση για τα μικρά βαλάντια. Διαθέτει και ντιζαϊνίστικη άποψη και διαμερίσματα με ανεξάρτητο μπάνιο και κουζίνα για τους λιγότερο κοινωνικούς χαρακτήρες.

ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ

-Pařížská třída
Pařížská třída, Praha 1 €€€€
Αν σκοπεύεις να περάσεις μια νύχτα στην όπερα τότε στη «Λεωφόρο Παρισιού» θα βρεις συγκεντρωμένους όλους τους μεγάλους Ευρωπαϊκούς οίκους και υπέροχα, αριστοκρατικά καφέ.

-Parazit

Karlova 25, Praha 1
www.parazit.cz €€
Εδώ θα βρεις ρούχα των πιο ταλαντούχων νέων Τσεχοσλοβάκων σχεδιαστών και μαθητών μόδας. Αγόρασε κάτι και στήριξε την προσπάθεια τους ως μια νέα Isabella Blow.



-Dr. Stuart's Botanicus

Týn 3, Staré Mêsto
www.botanicus.cz
Ο καλός γιατρός φτιάχνει θαυματουργά καλλυντικά με τα χεράκια του και με τοπικά, οργανικά προϊόντα. Μπορείς να βρεις επίσης μέλι, περίεργα τσάγια και ένα λασποσάπουνο από τη Νεκρή Θάλασσα που έχει προκαλέσει ξεμαλλιάσματα στο ταμείο.

-Futurista Universum

Betlémské náměstí 5a, Praha 1
www.futurista.cz €€€
Ένας χώρος που λειτουργεί ταυτόχρονα ως design shop και πολιτιστικό κέντρο. Στα 150 τμ του μπορείς να ανακαλύψεις ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το σύγχρονο τσέχικο design,να παρακολουθήσεις σημαντικές διαλέξεις και εκθέσεις και να "τσεκάρεις" και τους ντόπιους φοιτητές.


ΓΙΑ ΚΑΦΕ

-Café Montmarte

Řetězová 7, Old Town €
Θρυλικό καφέ και στέκι της λόγιας ελίτ από το 1914. Στους τοίχους του φωτογραφίες από τρελές χοροεσπερίδες που υποδηλώνουν το ένδοξο παρελθόν και πίνακες του V.H. Brunner.

-Kavárna Obecní dům

Náměstí Republiky 5, Praha 1
www.vysehrad2000.cz €€
Στεγάζεται στο ισόγειο του δημαρχείου της πόλης και αξίζει να το επισκεφθείς για να θαυμάσεις ένα εντυπωσιακό παράδειγμα αρτ-νουβό αρχιτεκτονικής.

-Kampa Museum Café

U Sovových mlýnů 2, Malá Strana
www.museumkampa.com €€
Η συλλογή μοντέρνας τέχνης του μουσείου είναι αξιόλογη και οι ξαπλώστρες στο υπαίθριο καφέ, που βρίσκεται πάνω στο ποτάμι, άκρως χαλαρωτικές. Για τους φυσιολάτρες υπάρχει καταπράσινο πάρκο ακριβώς δίπλα.


ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

-Gitanes
Tržiště 7, Malá Strana
www.gitanes.cz
Εκπληκτική βαλκανική κουζίνα, φιλόξενη ατμόσφαιρα και σουρεάλ διακόσμηση με αναποδογυρισμένα τραπέζια στο ταβάνι.

-La Degustation

Haštalská 18
www.ladegustation.cz €€€
Γκουρμέ κουζίνα που συνδυάζει ευρωπαϊκές και τσέχικες γεύσεις. Δοκίμασε το παραδοσιακό ή το μοντέρνο μενού Boheme.

-U Maltezskych Rytiru

Prokopská 10
www.umaltezskychrytiru.com €€€€
Γοτθικό κελάρι που κάποτε ήταν πανδοχείο για τους Ιππότες της Μάλτας. Ζήτησε από την ιδιοκτήτρια κα.Cernikova να σου διηγηθεί την ιστορία του κτιρίου και δοκίμασε το στρούντελ.

ΓΙΑ ΠΟΤΟ

-Tretter's Bar
V Kolkovni 3 €€
Κομψό, κλασικό με κόκκινες ταπετσαρίες, σωστή μπάρα και αριστοτεχνικά φτιαγμένα κοκτέιλ (διοργανώνουν και σχετικά σεμινάρια σου λέει). Αγαπημένο μπαρ του ντόπιου καλλιτεχνικού κόσμου.

-Buddha Bar

Jakubska 8
www.buddha-bar-hotel.cz €€€
Το γνωστό παριζιάνικο ξενοδοχείο άνοιξε κι εδώ παράρτημα και ξεσήκωσε τους απανταχού κοσμικούς. Το εστιατόριο-μπαρ είναι εγγύηση για όσους δεν έχουν χρόνο να πειραματιστούν.


- Bunkr Parukarka

Parukarka Park
www.parukarka.eu
Πρώην πυρηνικό καταφύγιο που καλύφθηκε με γκράφιτι και μετατράπηκε σε ηλεκτρο-ποπ κλαμπ.