Πράγα, η (απροσδόκητα) εκκεντρική

Πράγα, η (απροσδόκητα) εκκεντρική

Γιγαντιαία μωρά με τρομακτικά πρόσωπα, ροζ τανκ, αυτοκίνητα που αντί για ρόδες έχουν ανθρώπινα πόδια! Καλώς ήρθες στον εκκεντρικό κόσμο του David Černý. 

Ο αμφιλεγόμενος Τσέχος γλύπτης έχει προκαλέσει πολλές φορές την οργή της κοινής γνώμης με τα έργα και τις δηλώσεις του. Παρά τις συνεχείς διενέξεις του με την κυβέρνηση μπορείς να βρεις τις προκλητικές δημιουργίες του, αυθάδικα τοποθετημένες σε πολλούς δημόσιους χώρους της Πράγας.

Έξω από το Μουσείο του Κάφκα θα συναντήσεις δύο περίεργους χάλκινους κυρίους που με τη βοήθεια ηλεκτρονικού μηχανισμού «κάνουν την ανάγκη τους» μέσα σε μια λιμνούλα που έχει το γεωγραφικό σχήμα της Τσεχίας.

Αν επισκεφτείς τον φουτουριστικό Žižkov Television Tower θα δεις τα δυσοίωνα, διαστημικά μωρά του Černý να αψηφούν την βαρύτητα και να μπουσουλάνε πάνω στους πανύψηλους πυλώνες του.

Το καυστικό του χιούμορ ίσως δεν είναι για όλους αλλά δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την εφευρετικότητα του και τη δυνατότητα που σου προσφέρει να κάνεις αξέχαστες φωτογραφίσεις ποζάροντας δίπλα στα έργα του.