Κυλιστείτε στα λιβάδια του Περτουλίου, ερωτευτείτε στους δρόμους της Ελάτης

Κυλιστείτε στα λιβάδια του Περτουλίου, ερωτευτείτε στους δρόμους της Ελάτης

Ειδυλλιακός προορισμός για ερωτευμένα ζευγάρια που θέλουν να κλειδωθούν στα κουκλίστικα σαλέ αλλά και για μοναχικούς τύπους που θέλουν να τσακίσουν τα πεντανόστιμα τοπικά κοψίδια.

papanastasiu
xatzigakis_bedroom
kalamaras
panagiotis_tavern
cafe_arkuda_bar

Sex toys και μασαζοκορσέδες είναι προαιρετικά. Zεστά παλτά και αλυσίδες για τα χιόνια όμως απαραίτητα. Είναι η καλύτερη στιγμή του χρόνου για να επισκεφτείτε την περιτριγυρισμένη από έλατα και λευκές βουνοκορφές Ελάτη. Πρόκειται για ένα από τα πιό οργανωμένα χωριά της Νότιας Πίνδου που έχει εκμεταλλευτεί πλήρως την κομβική του θέση. Θα βρείτε ονειρεμένα σαλέ για ολοήμερο άραγμα κοντά στο τζάκι, εξαιρετική κυνηγετική κουζίνα και σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου.

Το Περτούλι είναι επίσης ξακουστό για το δάσος του που ανήκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μπαίνοντας στο χωριό αναζητήστε τις κτιριακές εγκαταστάσεις που έχει σχεδιάσει ο Δημήτρης Πικιώνης και φιλοξενούν τους μελλοντικούς δασολόγους και δασοπόνους.

Λιγότερο κοσμικό από την Ελάτη αλλά διαθέτει καλαίσθητα καταλύματα και ενδείκνυται για τις εσωστρεφείς ντίβες που θέλουν να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα των paparazzi.

ΔΙΑΜΟΝΗ
-Ξενοδοχείο Παπαναστασίου
Ελάτη Τρικάλων, Tηλ. 24340 71150
www.hotelpapanastasiou.gr
Από € 60 το δίκλινο με πρωινό
Ιστορικό ξενοδοχείο πάνω στον κεντρικό δρόμο της Ελάτης που ανακαινίσθηκε πρόσφατα χωρίς να χάσει τη ρετρό γοητεία του. Το ζεστό lobby με το τζάκι είναι ότι πρέπει για χαλαρά ποτάκια και υποχρεωτική είναι και μια επίσκεψη στο εστιατόριο για ελάφι στιφάδο, ζαρκάδι με δαμάσκηνα και νόστιμα μαγειρευτά για τους λιγότερο αιμοβόρους. Η καστανόπιτα είναι η μεγάλη σταρ των επιδορπίων.

-Τα Πέτρινα της Ελάτης
Ελάτη Τρικάλων, Tηλ. 6937 196929
www.tapetrina.com.gr
Από € 80 το δίκλινο με πρωινό
Για παρεΐστικες εξορμήσεις προτιμήστε τις αυτόνομες πέτρινες κατοικίες της κυρίας Ελένης που βρίσκονται μια ανάσα από το κέντρο του χωριού και σας δίνουν τη δυνατότητα να τσακώνεστε στις τρεις το πρωί για το ποιος έκλεψε στη Μονόπολη χωρίς να ενοχλείτε τους διπλανούς.
-Αρχοντικό Χατζηγάκη
Περτούλι Τρικάλων, Tηλ. 24340 91146-9
www.chatzigaki.gr
Από € 110 το δίκλινο με πρωινό
Παραδοσιακό ξενοδοχείο που εξωτερικά μοιάζει με πολεμικό οχυρό και εσωτερικά γοητεύει με τη κλασική και μετρημένη πολυτέλεια του. Ξύλινη κυριαρχία στη διακόσμηση και έπιπλα αντίκες. Η εντυπωσιακή σκάλα του κεντρικού κτιρίου είναι ότι πρέπει για κινηματογραφικό slow motion κατέβασμα με φρεσκοαποκτημένο outfit.


ΦΑΓΗΤΟ
-Οινομαγειρείο Καλαμαράς/Δειπνοσοφιστής
Ελάτη Τρικάλων, Tηλ. 24340 71080
www.koziakashotel.gr
Στο ισόγειο του Ξενοδοχείου Κόζιακας βρίσκεται το παραδοσιακό οινομαγειρείο "Καλαμαράς" και στο κελάρι του υπογείου του κρύβεται το πιο "ψαγμένο" wine restaurant "Δειπνοσοφιστής". Δοκιμάστε μενταγιόν ζαρκαδιού με μαύρη τρούφα και ζαλιστείτε γλυκά με μια από τις τετρακόσιες μάρκες κρασιού που διαθέτει.

-Το Ανώγι
Ελάτη Τρικάλων, Τηλ. 24340 71761
Παραδοσιακή ταβέρνα που βρίσκεται στην πλαγιά του Κόζιακα λίγο πιο έξω από την Ελάτη. Φημισμένο είναι το γαλοτύρι στο φούρνο, οι χορτόπιτες και τα κρέατα στη σχάρα. Οι θαρραλέοι ας δοκιμάσουν τη βραστή γίδα που είναι ότι πρέπει για το κρύο.
-Η Ταβέρνα του Παναγιώτη
Περτούλι Τρικάλων, Τηλ. 24340 91000
www.panagiotistavern.gr
Πιάστε τραπέζι κοντά στις τεράστιες τζαμαρίες για να απολαμβάνετε την πανοραμική θέα καθώς τρώτε τα πειραγμένη πιάτα που σκαρφίζεται ο ιδιοκτήτης και μύστης της γεύσης Παναγιώτης. Το κατσικάκι γάστρας και το cheesecake θα σας κάνουν ξεχάσετε ότι υπήρξε ποτέ δίαιτα Atkins.

ΨΩΝΙΑ
-Λίκνο
Ελάτη Τρικάλων, Tηλ. 24340 71826
www.likno.gr
Ο Άγγελος Σινάνης λατρεύει τη φύση, τα ταξίδια με μοτοσικλέτα και την Θεσσαλία. Στο κατάστημα του θα βρείτε μεταξύ άλλων βιολογικά παραδοσιακά προϊόντα, θαυματουργά φαρμακευτικά βότανα, βιβλία σχετικά με την περιοχή και πολύτιμες ταξιδιωτικές συμβουλές από τον ίδιον.
-Συνεταιρισμός Γυναικών Περτουλίου
Περτούλι Τρικάλων
Σε ένα ξύλινο κτίριο στο κέντρο του χωριού στεγάζεται το πρατήριο του συνεταιρισμού. Αγοράστε αρωματικά φυτά, πίτες, λικέρ, εποχικά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες. Κάντε και ένα complimant στις χρυσοχέρες κυρίες.
ΚΑΦΕ-ΠΟΤΟ
-Καφέ Αρκούδα
Ελάτη Τρικάλων, Tηλ. 24340 71010
Θρυλικό καφέ-μπαρ που παίζει ροκ και τζαζ μουσική και που κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου όχι μόνο δεν πέφτει σε νάρκη αλλά ξεσαλώνει.Ο κόσμος που συγκεντρώνει φαίνεται αρχικά ετερόκλητος αλλά μέχρι το τέλος της βραδιάς είναι όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα.

-Κούκος
Ελάτη Τρικάλων, Tηλ. 24340 71284
Καφέ και ποτοπωλείο που είναι ιδανικό για απογευματινό καφέ και σπιτικά γλυκά ταψιού γιατί δεν έχετε φάει και τίποτα όλη μέρα. Είναι επίσης ένα καλό ξεκίνημα για τα προκαταρκτικά ποτά πριν το μακελειό στην Αρκούδα.