Επαγγέλματα... φιλικά προς το περιβάλλον

Γωγώ Φούντα
Επαγγέλματα... φιλικά προς το περιβάλλον

Κάντε στροφή στην οικολογία!

Επειδή τα τελευταία χρόνια ο πλανήτης γη εκπέμπει SOS και επειδή η συμπεριφορά μας προς αυτόν δεν είναι και η καλύτερη, ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο «πράσινα» επαγγέλματα του μέλλοντος, για να σας δώσουμε ιδέες σε περίπτωση που θελήσετε να αλλάξετε καριέρα αλλά και να στραφείτε στην οικολογία.

Επαγγελματίες του... ήλιου
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, κυριολεκτούμε. Πρόκειται για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας ως κύριας πηγής ενέργειας, η οποία τα τελευταία έχει κάνει δυναμική είσοδο στον οικονομικό στίβο. Η τιμή της μειώνεται όλο και περισσότερο ενώ εκτός από τις εταιρείες ενθαρρύνονται και τα νοικοκυριά να χρησιμοποιήσουν τον ήλιο ως πηγή ενέργειας. Η ηλιόλουστη California βρίσκεται στην κορυφή εκμετάλλευσης αυτής της μορφής ενώ στόχος είναι ακόμα και πιο συννεφιασμένες περιοχές του πλανήτη, να στραφούν στη συγκεκριμένη οικολογική επιχείρηση.

Πράσινοι... χτίστες
Πράσινοι χτίστες οι οποίοι δημιουργούν πράσινα σπίτια. Με αφορμή τις προσπάθειες των τελευταίων ετών για εξοικονόμηση ενέργειας, πολλές κατασκευαστικές εταιρείες έχουν στραφεί σε οικολογικά υλικά για την κατασκευή σπιτιών. Με το πέρασμα των χρόνων και σύμφωνα με προβλέψεις η συγκεκριμένη αγορά θα εκτοξευτεί στα ύψη κάνοντας όσους ασχολούνται με αυτή περιζήτητους.

Καλλιέργεια οργανικών προιόντων
Τα 7 δισεκατομμύρια πληθυσμού πρέπει να τραφούν και δυστυχώς οι πηγές αρχίζουν και στερεύουν. Για το λόγο αυτό, η καλλιέργεια οργανικών προιόντων, η οποία χρησιμοποιεί την ελάχιστη ενέργεια για την παραγωγή υγιεινών και θρεπτικών πρώτων υλών ανεβαίνει ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Αν λοιπόν δε σας τρομάζει η χειρονακτική εργασία, βρήκαμε το ιδανικό επάγγελμα για εσάς.