Πώς ο ηλεκτρισμός επηρεάζει τον ύπνο μας;

Γωγώ Φούντα
Πώς ο ηλεκτρισμός επηρεάζει τον ύπνο μας;

Μήπως οι αυπνίες σας οφείλονται στην ανοιχτή τηλεόραση;

Σύμφωνα με μελέτες της τελευταίας 20ετίας ο ύπνος μας και γενικότερα η υγεία μας επηρεάζονται από τα υψηλά επίπεδα ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων τα οποία εκπέμπονται από οποιαδήποτε συσκευή διέρχεται ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι δυνατόν όμως να δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε εξαιτίας του ηλεκτρισμού και τελικά πόσο ηλεκτρικά «μολυσμένα» είναι τα σπίτια μας;

Ηλεκτρικές συσκευές

Έχει παρατηρηθεί ότι άτομα τα οποία στον τοίχο απέναντι από το κρεβάτι τους είχαν τον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού τους ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή εμφάνισαν δυσκολίες στον ύπνο και σημάδια κόπωσης. Είναι πολύ σημαντικό το τι υπάρχει απέναντι από το κρεβάτι μας ή δίπλα. Αποφύγετε να κοιμάστε με κλιματιστικό, τηλεόραση, ηχεία κτλ κοντά στο κεφάλι και προτιμήστε συσκευές με μπαταρία.

Ηλεκτρική μόλυνση

Η ηλεκτρική μόλυνση προκύπτει από τη λειτουργία ηλεκτρικών συσκευών μέσα σε κλειστά δωμάτια, τα οποία οδηγούν στη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού και θετικών ιόντων. Για να την αποφύγετε, αερίστε το δωμάτιο και σβήνετε τις ηλεκτρικές συσκευές που δε χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, επιλέξτε πατώματα που δεν συσσωρεύουν ηλεκτροστατικά φορτία από φυσικά υλικά όπως κεραμικό, πέτρα και ξύλο.

Κρεβάτι και στρώμα

Επειδή τα μεταλλικά αντικείμενα συσσωρεύουν την ηλεκτρική ενέργεια προτιμήστε ξύλινο κρεβάτι και στρώμα από λάτεξ που δεν έχει ελατήρια.

Λάμπες φθορίου ή αλογόνου

Σύμφωνα με έρευνες οι λάμπες φθορίου ή αλογόνου εκπέμπουν αρκετή ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και προκαλούν πονοκεφάλους και ενοχλήσεις. Καλό είναι να μη βρίσκονται κοντά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του ύπνου.