Βερολίνο δεν είναι μόνο η Berlinale

Βερολίνο δεν είναι μόνο η Berlinale

Πέντε προτάσεις για τους κατάκοπους Μπερλιναλιστές που θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από τις σκοτεινές αίθουσες.

Μεταμορφώσου
Μπαίνεις μέσα στο μικροσκοπικό spa ερείπιο της ζωής και βγαίνεις Diane Kruger. Η ιδιοκτήτρια Amélie Gebhard είναι η καλή νεράιδα του make up που κάνει τις κινηματογραφικές σταρ να λάμπουν πάνω στο κόκκινο χαλί.
Goldstaub
Linienstrasse 159, Mitte
Τηλ. +49 30 28386736

Φανατίσου
Στο Cafe Mania δεν πας απλά για να πιεις μια μπίρα αλλά και για να θαυμάσεις το κόλλημα του συλλέκτή Flo Hayler με τους Ramones. Ακριβώς δίπλα η Blitz Boutique για σπάνια συναυλιακά t-shirts.
Ramones Museum
Krausnickstrasse 23, Mitte
Τηλ. +49 30 75528890

Αυτοφωτογραφίσου
Σε μερικά σημεία της πόλης υπάρχουν ακόμα fotoautomat, οι παλιομοδίτικοι φωτογραφικοί θάλαμοι που τυπώνουν φοβέρες ασπρόμαυρες εικόνες. Ένας αρκετά γνωστός και πολυσύχναστος βρίσκεται στο νούμερο 100 της οδού Kastanienallee.

Αφήσου
Όσο και να προσέχεις τη σιλουέτα σου μην διανοηθείς να φύγεις από το Βερολίνο χωρίς να δοκιμάσεις ένα Currywurst. Το καυτερό "βρώμικο" λουκάνικο πωλείται σχεδόν παντού και κυκλοφορεί και σε light χορτοφαγική μορφή.

Στριμώξου και θυμήσου
Κάνε το γύρο του Ανατολικού Βερολίνου μέσα σε ένα Trabant, το αρχετυπικό αυτοκίνητο-κονσερβοκούτι που σαν μηχανή του χρόνου θα σε ταξιδέψει στην εποχή της Λαικής Δημοκρατίας και του Τείχους.
Τηλ. +49 30 27592273
www.trabi-safari.de