Πονηρά ραντεβού στη Βενετία του Casanova

Πονηρά ραντεβού στη Βενετία του Casanova

Θρυλικός εραστής, λάγνος αγύρτης, αμφιλεγόμενος συγγραφέας και γέννημα θρέμμα Βενετίας. Ακολουθείστε τα αμαρτωλά ίχνη του Giacomo Casanova.

Ξεκινήστε από την παραλιακή Fondamenta Nove και ψάξτε το Palazzo Merati οπού γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ζωηρούλης Giacomo. Η μαμά ήταν ηθοποιός και γυρίστρω οπότε ο κανακάρης της άρχισε από νωρίς να ψάχνει τη γυναικεία στοργή που του έλειπε σε ξένες αγκαλιές.

Στις πλατείες Campo San Maurizio και San Muele έκανε τις πρώτες νεανικές εξορμήσεις και αποπλανήσεις.

Η φασαριόζικη ψαραγορά του Rialto ήταν αγαπημένο σημείο για πονηρά ραντεβουδάκια και τσιμπολόγημα τοπικών cicheti.

Πίσω από την πλατεία του San Marco, στην calle Vallaresso η λέσχη χαρτοπαιξίας Ridotto μάζευε όλα τα καλόπαιδα της περιοχής με τον Giacomo πρώτο και καλύτερο. Όταν εξαντλούταν από τον πολύ τζόγο πήγαινε μια βόλτα να ξεσκάσει στα τριγύρω μπαρ και στους οίκους ανοχής.

Άλλη αγαπημένη του ασχολία ήταν το διάβασμα βιβλίων που ανακάλυπτε στην απαγορευμένη λίστα του Βατικανού. Αυτός ήταν κι ο λόγος που το 1755 έγινε θαμώνας των φυλακών Piombi στο Palazzo Ducale. Ο γαλαντόμος κρατούμενος κατάφερε να πείσει του φύλακες να τον αφήνουν να βγαίνει από το κελί για την πρωινή του γυμναστική και δεκαπέντε μήνες μετά δραπέτευσε από την κύρια είσοδο σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Καθίστε σε ένα από τα café της πλατείας San Marco, φανταστείτε τον να περπατάει αμέριμνος μέσα στο πλήθος και πιείτε ένα malmsey στην υγειά του.