Το Ναύπλιο του σήμερα και του χθες

Το Ναύπλιο του σήμερα και του χθες

Τα λιθόστρωτα σοκάκια και η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική της Αργολικής πρωτεύουσας θα σας ταξιδέψουν σε μαγικές εποχές.

RME_01126772
8780_Nafplia_Palace_Hotel___Villas
pensionmarianna4
p9280051
YAN_003711402

Εάν δεν σας βγαίνει το budget για ταξίδι στην Βενετία το Ναύπλιο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική. Το καλοδιατηρημένο μείγμα ενετικής και παλαιοελληνικής κουλτούρας την κάνει μια από τις πιο ωραιότερες πόλεις της Πελοποννήσου.

Ξεκινήστε από την πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της αμφιθεατρικής Παλαιάς Πόλης που θυμίζει ιταλική piazza. Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το κινηματοθέατρο Τριανόν που κάποτε ήταν τζαμί. Θαυμάστε τα ρομαντικά καλντερίμια και τα υπέροχα νεοκλασικά κτίρια.


Στην οδό ΣταΪκοπούλου και στην οδό Όθωνος θα ζαλιστείτε από τις μυρωδιές που βγαίνουν από τις στοιχισμένες παραδοσιακές ταβέρνες με τις ντόπιες λιχουδιές.

Για άμεσο κάψιμο θερμίδων ανεβείτε τα 999 σκαλοπάτια του ξακουστού Παλαμηδίου. Δείτε το σκοτεινό κελί του Θ.Κολοκοτρώνη και επιβραβευτείτε με την ελευθερία που δίνει η απίστευτη πανοραμική θέα της πόλης.

Ολοκληρώστε τη φυλακόβια βόλτα με μια βαρκάδα μέχρι το νησάκι των Αγίων Θεόδωρων οπού βρίσκεται το φρούριο Μπουρτζί, σήμα κατατεθέν της πόλης.

Διαμονή
Nafplia Palace Hotel & Villas
Ακροναυπλία, 500 μ. από το κέντρο του Ναυπλίου.
Τηλ. 27520 70800
www.nafpliapalace.gr
Από €260 το δίκλινο
Κακομάθετε τον εαυτό σας κάτω από τα αρχαία τείχη του Παλαμιδίου. Φανταστική θέα στον Αργολικό Κόλπο, ιδιωτικές θερμαινόμενες πισίνες και Μεσογειακό chic. Αν νιώσετε μια ταλαιπωρία επισκεφθείτε το Spa & Beauty Center για θαυματουργές ολιστικές θεραπείες.

Amymone Pension
Όθωνος 39, Παλιά Πόλη Ναύπλιο
Τηλ. 27520 99477
www.amymone.gr
Από €70 το δίκλινο
Boutique αρχοντικό με παιχνιδιάρικη διακόσμηση και όμορφες αντίκες. Οι φυσιολάτρες θα ενθουσιαστούν με τα δωμάτια που έχουν ονόματα λουλουδιών και δέντρων και οι λιχούδηδες με το τέλειο σπιτικό πρωινό που περιλαμβάνει φρεσκοψημένες πίτες και λαχταριστές μαρμελάδες.
Ξενοδοχείο Μαριάννα
Ποταμιανού 9
Τηλ. 27520 24256
www.hotelmarianna.gr
Από €90 το δίκλινο
Μεσαιωνικά δωμάτια με πέτρινες καμάρες και ρουστίκ ατμόσφαιρα για τις σύγχρονες Ραπουνζέλ που δεν ξεροσταλιάζουν στο μπαλκόνι περιμένοντας το πριγκιπόπουλο αλλά απολαμβάνοντας το πρωινό τους με θέα τα Ενετικά κάστρα.


Φαγητό
Σαβούρας
Μπουμπουλίνας 79
Τηλ. 27520 27704
Μη πτοείστε από το όνομα αφού πρόκειται για ψαροταβέρνα -κλασική αξία. Φρέσκα ψάρια που που έρχονται σπαρταριστά κατευθείαν από τις βάρκες των τοπικών ψαράδων, θαλασσινοί ουζομεζέδες και ακαταμάχητες αστακομακαρονάδες.

Κανακαράκης 1986
Β. Όλγας 18
Τηλ. 27520 25371
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε ένα από τα γραφικότερα σοκάκια του Ναυπλοίου. Φημίζεται για το μπιφτέκι σχάρας και τα ντολμαδάκια με σως αυγολέμονο.
Ο Τσακίρης
Νέα Κίος, Αργολίδα
Τηλ. 27510 51058
Για "λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και το αγόρι μου" επισκεφτείτε την ψαροταβέρνα του Τσακίρη που βρίσκεται έξι χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο. Ειδυλλιακά ποταμάκια με ψαροκάικα και ολόφρεσκα ψαράκια. Το μπουγιουρντί απαιτεί γλείψιμο πιάτου.

Για καφέ και ποτό
Antica Gelateria di Roma
Φαρμακοπούλων 3 & Κομνηνού
Τηλ. 27520 23520
Αυθεντικό ιταλικό παγωτό από τον Μαρτσέλο και την Κλαούντια που δεν αποκαλύπτουν σε κανέναν τις μυστικές σισιλιάνικες συνταγές τους. Δοκιμάστε σοκολάτα με καυτερή πιπεριά και αγοράστε ένα μπουκάλι γκράπα για δωράκι.
Λάθος Bar
Βασ. Κωνσταντίνου, δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος
Ένα σουρεαλιστικό παλαιοπωλείο-μπαρ που διαθέτει και αυτοσχέδια μηχανική μυγοσκοτώστρα. Παραγγείλετε ένα λικέρ και απολαύστε την ότι να 'ναι διακόσμηση και τις χαοτικές μουσικές που ξεπηδούν από το μπομπινόφωνο.


Για ψώνια

Κομπολογάδικο
ΣταΪκοπούλου 1
Τηλ. 27520 29841
www.kombologadiko.gr
Εδώ θα βρείτε σπάνια μερακλίδικα κομπολόγια από έβενο, κοράλλι, κεχριμπάρι, μαστίχα και ότι άλλο υλικό βάζει ο νους σας. Ιδανική ένδυση ένα μαύρο φόρεμα με σέξι "μαχαιριά" α λα Μαίρη Χρονοπούλου.
The Art Shop
Υψηλάντη 14
Τηλ. 27520 96005
Εάν σας πιάσει μια καλλιτεχνική ανησυχία επισκεφτείτε το καλά ενημερωμένο Art Shop. Έργα και αντικείμενα τέχνης από Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και από το Tate Shop του Λονδίνου και το Design Shop του παρισινού Centre Pompidou.