Σαρδέλα τη σαρδέλα πάει η δημόσια υγιεινή

Σαρδέλα τη σαρδέλα πάει η δημόσια υγιεινή

'Ενα εκατομμύριο νεκρές σαρδέλες ξεβράστηκαν στην Καλιφόρνια και οι τοπικές αρχές πρέπει να βρούν τι θα τις κάνουν.

Φανταστείτε ένα εκατομμύριο σαρδέλες σε μια μαρίνα και συγκεκριμένα στην King Harbor, παραλία Redondo της Καλιφόρνια. Φανταστείτε τώρα ότι αυτές οι σαρδέλες είναι νεκρές και στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη σε πάχος 46 εκατοστών.

Αυτό ακριβώς συνέβη όταν όλες αυτές οι σαρδέλες ξεβράστηκαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στην Καλιφόρνια, να έχουν αρχίσει να σαπίζουν και να μυρίζουν. Πλέον αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγιεινή, καθώς εκεί βρίσκονται αγκυροβολημένα 1.400 σκάφη, από τα οποία τα 500 κατοικούνται μόνιμα.

Συνεπώς, αποτελεί άμεση ανάγκη για τη μαρίνα να συγκεντρωθούν αυτά τα ψάρια και να απομακρυνθούν από τα νερά της. Μάλιστα, είναι τόσο πυκνά που τα σκάφη σε αρκετές περιπτώσεις είναι ανίκανα να αποπλεύσουν. Μετά από αναλύσεις στα ψάρια, δεν επισημάνθηκαν τοξίνες ή ρυπαντές, πράγμα που μας απομακρύνει από το ενδεχόμενο περιβαλλοντολογικής μόλυνσης. Έτσι λοιπόν, υποστηρίζεται πως πέθαναν από ασφυξία, αφού κατανάλωσαν όλο το οξυγόνο της μαρίνας.