Ανέλπιστη στροφή Μέρκελ

Ανέλπιστη στροφή Μέρκελ

Μετά τα γεγονότα της Ιαπωνίας, πολλά πράγματα αλλάζουν στην Ευρώπη, με τη Γερμανία να αναθεωρεί την πολιτική ατομικής ενέργειας.

Άσχημα τα μαντάτα για την Ιαπωνία, ολόκληρη τη γύρω περιοχή και προφανώς τη γη γενικότερα, ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως. Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις και τις αλλεπάλληλες εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να αναθεωρήσει την μέχρι τώρα πολιτική της όσον αφορά στα πυρηνικά.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την αναβολή του σχεδίου παράτασης ζωής για τα 17 πυρηνικά εργοστάσια της Γερμανίας και την διεξοδική αξιολόγησή τους όσον αφορά την ασφάλεια, «χωρίς ταμπού».

Εδώ και χρόνια υπήρχαν τρομερές αντιδράσεις από πληθώρα οικολογικών οργανώσεων εξαιτίας της συντήρησης των συγκεκριμένων εργοστασίων στα γερμανικά εδάφη, ωστόσο το πλήρωμα του χρόνου για την κατάργησή τους ήρθε τώρα.

Η καγκελάριος δήλωσε πως η κατάσταση μετά από τα πρόσφατα γεγονότα είναι πλέον εντελώς διαφορετική και πως η αγορά ενέργειας από πυρηνικούς αντιδραστήρες άλλων χωρών δεν είναι η λύση στο ενεργειακό πρόβλημα.