Κάντε την οδήγησή σας φιλική προς το περιβάλλον

Κάντε την οδήγησή σας φιλική προς το περιβάλλον

Εκτός από τα βασικά, θα πρέπει πλέον να ενσωματώσετε στην οδήγησή σας και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η οδήγησή σας να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Ναι, υπάρχει οικολογική οδήγηση και έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως έχετε συνηθίζει να «τα σπάτε» στους δρόμους, τερματίζοντας το γκάζι και τις στροφές, φρενάροντας την τελευταία στιγμή, διατηρώντας χαμηλή ταχύτητα μην τυχόν και σας ξεφύγει καμιά προσπέραση και κάνοντας γενικώς του κεφαλιού σας.

Καλό είναι να μάθετε όμως πως αυτού του είδους η βιαστική και νευρική οδήγηση όχι μόνο αυξάνει τις πιθανότητες για τρακάρισμα, αλλά είναι υπεύθυνη και για την κατανάλωση πολύ περισσότερης βενζίνης από αυτή που θα καταναλωνόταν αν οδηγούσατε... «φυσιολογικά».

Κατανάλωση βενζίνης = περισσότεροι ρύποι για το περιβάλλον και το βέβαιο είναι πως κάτω από αυτές τις συνθήκες ζωής, το τελευταίο που θέλουμε είναι να το επιβαρύνουμε κι άλλο. Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε μερικές συμβουλές από τη GreenRoad για το πώς θα μπορέσετε να οδηγήσετε ρυπαίνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο.