4 tips για μία ζωή χωρίς χημικά

4 tips για μία ζωή χωρίς χημικά

Βγάλτε από την καθημερινότητά σας τις βλαβερές για την υγεία ουσίες

Μπορεί η ζωή χωρίς χημικά να φαίνεται πολυτέλεια, ειδικά αφού τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα είναι ακριβότερα από τα άλλα, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα χημικά μπορούν να είναι επιβλαβή για την υγεία μας και, σε πολλές περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε επαφή με αυτά. Υπάρχουν τρόποι, που κάνουν καλό και στο πορτοφόλι μας, και μας απαλλάσσουν, όσο γίνεται, από την χρήση των βλαβερών ουσιών στην καθημερινότητά μου.

1) Ψωνίζετε από την λαϊκή
Είναι σημαντικό τα φρούτα και λαχανικά που καταναλώνουμε να είναι βιολογικής καλλιέργειας. Εναλλακτικά, αν ανήκετε στους τυχερούς που έχουν κήπο, φυτέψτε τα δικά σας, με φυσικό λίπασμα που θα φτιάξετε μόνη σας.


2) Φτιάξτε το μόνη σας
Καθαριστικά και καλλυντικά, είναι προϊόντα που μπορείτε να φτιάξετε, με φυσικά υλικά, στο σπίτι σας. Ανακαλύψτε τις καθαριστικές ιδιότητες υλικών όπως η μαγειρική σόδα, το ξύδι και το αλάτι και καθαρίστε το σπίτι οικονομικά και μη τοξικά.

3) Βγάλτε τα παπούτσια σας στην είσοδο
Οι σόλες τους είναι γεμάτες χημικά που έχετε πατήσει, περπατώντας, τα οποία μεταφέρετε σε χαλιά και πατώματα. Το να μην βγάζουμε τα παπούτσια μας, μόλις μπαίνουμε στο σπίτι, μπορεί να μετατρέψει τον χώρο μας σε επικίνδυνο, ειδικά για κατοικίδια και μικρά παιδιά.

4) Επιλέξτε φιλτραρισμένο νερό αντί για εμφιαλωμένο
Το νερό που έχετε η ίδια περάσει από το ειδικμό φίλτρο του, θα έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε βακτήρια και χημικές ουσίες. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, επιλέξτε γυάλινα ή μεταλλικά μπουκάλια.

Διαβάστε ακόμα:
Μία απλή συνήθεια που εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα από τον λογαριασμό του ρεύματος
Η Dimstel χρυσός χορηγός στο καινοτόμο «Do-It Eco Project»
24 εύκολες συμβουλές οικολογίας που έχεις ξεχάσει!