Η Greenpeace στη Fukushima

Η Greenpeace στη Fukushima

Κάποιος έπρεπε να παράσχει αντικειμενική ενημέρωση όσον αφορά την κατάσταση στον σταθμό της Fukushima, καθώς τα πράγματα διαρκώς χειροτερεύουν.

Οι τελευταίες μέρες είναι γεμάτες αποκαλύψεις όσον αφορά το πυρηνικό εργοστάσιο στη Fukushima όπου η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Τις προηγούμενες μέρες η ραδιενέργεια στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 300ων μέτρων από την ακτή, μετρήθηκε σε επίπεδο 1.250 φορές υψηλότερο από το επίπεδο ασφαλείας.

Στην περιοχή έφτασαν και οι εξειδικευμένοι επιστήμονες της Greenpeace, καθώς θεωρήθηκε πως οι πληροφορίες που παρέχονται τόσο από την Ιαπωνική κυβέρνηση, όσο και από τη διαχειρίστρια εταιρεία Tepco είναι ελλιπείς και παραπλανητικές. Για παράδειγμα, το ραδιενεργό νερό που βρίσκεται στα υπόγεια του σταθμού αντλείται από την Tepco η οποία αρνείται να ενημερώσει που καταλήγει τελικά αυτό το βλαβερό υγρό. Στόχος της ομάδας είναι να παράσχει ειλικρινείς και ανεξάρτητες εκτιμήσεις όσον αφορά στους κινδύνους από τη ραδιενέργεια για τον πληθυσμό και την περιοχή περιμετρικά του σταθμού.

Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των ντόπιων έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα σπίτια του, καθώς σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας κ. Καν, η κατάσταση στη Fukushima δεν εμπνέει ακόμα αισιοδοξία. Προβλέπεται να επιστρέψουν σε μήνες ή και χρόνια, ενώ όσοι έχουν παραμείνει στην περιοχή είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, χωρίς προμήθειες σε τρόφιμα και εμφιαλωμένο νερό.