H Wikileaks καταγγέλει πυρηνικό σταθμό στη Ρουμανία

H Wikileaks καταγγέλει πυρηνικό σταθμό στη Ρουμανία

Δεν ήθελε και πολύ για να κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα τέτοια σκάνδαλα και μάλιστα... δίπλα μας!

Σε πανικό βρίσκεται ο πλανήτης όσον αφορά στα πυρηνικά εργοστάσια που βρίσκονται σπαρμένα παντού, καθώς απ' ότι φαίνεται δεν είναι ικανά να ανταπεξέλθουν σε τυχόν φυσικές καταστροφές. Τώρα που μπήκε και το Wikileaks στο παιχνίδι κάνοντας νέες αποκαλύψεις, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο επείγοντα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως οι ρουμανικές υπηρεσίες δεν είναι προετοιμασμένες για τυχόν πυρηνικό ατύχημα στον σταθμό Τσερνάβοντα που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, 150 χλμ. ανατολικά του Βουκουρεστίου. Γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο τηλεγράφημα της 28ης Ιανουαρίου 2009 το οποίο λέει πως η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να διαχειριστεί μια πιθανή διαρροή ραδιενέργειας. Να σημειωθεί εδώ πως από την πλευρά της η κυβέρνηση επιβεβαίωνε επίσημα πως υπήρχε επάρκεια μέτρων ασφαλείας (δηλαδή, επτά άτομα τα οποία μία φορά το μήνα εκπαιδεύονται γι' αυτό το ρόλο).

Πριν μια εβδομάδα, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το σταθμό (Nuclearelectrica National Company) δήλωσε σε δημοσιογράφους πως οι εγκαταστάσεις μπορούν ν' αντέξουν σεισμό μέχρι 8 ρίχτερ, ενώ στην περιοχή ο ισχυρότερος σεισμός που θα μπορούσε να λάβει χώρα είναι 7-7,5 ρίχτερ. Η τοποθεσία στην οποία στήθηκε επιλέχθηκε μετά από σεισμικές μελέτες, ενώ ένας σεισμός άνω των 8 ρίχτερ θα μπορούσε να γίνει μόνο μία φορά στα χίλια χρόνια. Το θεωρείτε απίθανο;