Τα ραδιενεργά αγριογούρουνα της Γερμανίας

Τα ραδιενεργά αγριογούρουνα της Γερμανίας

Κακός οιωνός για την Ιαπωνία.

Το Τσέρνομπιλ υπήρξε η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή ως τώρα και οι επιπτώσεις του απ' ότι φαίνεται δεν έχουν πάψει να επηρεάζουν τη ζωή μας. Αυτό διαφαίνεται τουλάχιστον από το φαινόμενο των αγριογούρουνων που κατάσχονται κάθε χρόνο στη Γερμανία, καθώς κρίνονται ακατάλληλα προς βρώση.

Γύρω στο 2%, από τα 50.000 αγριογούρουνα που σκοτώνονται κάθε χρόνο, αποσύρεται γιατί περιλαμβάνουν ραδιενέργεια πάνω από τα επιτρεπτά όρια (επικίνδυνες συγκεντρώσεις καισίου-137). Τα αγριογούρουνα αυτά σκάβουν με τις μουσούδες τους το χώμα που βρίσκεται γύρω στα 1.500 χιλιόμετρα απόσταση από το Τσέρνομπιλ ψάχνοντας μανιτάρια. Αυτά, που γενικά συσσωρεύουν το επικίνδυνο ραδιοϊσότοπο, μεταφέρονται στο αγριογούρουνο, το οποίο πριν πωληθεί πρέπει να ελεγχθεί. Για βρώση μανιταριών, ούτε λόγος στην περιοχή.

Εκτός από το έδαφος της Νότιας Γερμανίας, επηρεασμένο είναι και το έδαφος της Αυστρίας και της Γαλλίας, πράγμα που μας δείχνει πως αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν άμεσα στη Fukushima, η περιοχή θα μπει σε πολύ μεγάλους μπελάδες, μολονότι η διαρροή ραδιενέργειας είναι πολύ μικρότερη απ' ότι στο Τσέρνομπιλ.