3 τρόποι να απολυμάνεις το κινητό σου τώρα που είναι σε έξαρση ο κορονοϊός

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 τρόποι να απολυμάνεις το κινητό σου τώρα που είναι σε έξαρση ο κορονοϊός

Και να προστατέψεις διπλά τον εαυτό σου

Έχουμε κάποια κακά νέα και αυτά αφορούν το smartphone σου. Δεν το έμαθες από εμάς, αλλά το κινητό σου είναι ότι πιο αηδιαστικό κρατάς στα χέρια σου. Μάλιστα σε έρευνα που έγινε το 2017 οι ειδικοί ανακάλυψαν πως το κινητό σου έχει 10 φορές περισσότερα μικρόβια από ότι το κάθισμα της τουαλέτας σου. Εεε είναι κομματάκι αηδιαστικό αν το σκεφτείς καλά, και αν σκεφτείς πως το κινητό σου το χρησιμοποιείς όλη μέρα, το κουβαλάς πάντα μαζί σου και το παίρνεις ακόμη και στην τουαλέτα μαζί σου.

Αυτό το τελευταίο ειδικά πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις…εχθές. Αλήθεια τώρα, το πιο σημαντικό θέμα με τα κινητά είναι, πως είναι το «ιδανικό όχημα» για να εξαπλωθούν τα μικρόβια από τον έναν άνθρωπο στον άλλο. Τι μπορείς να κάνεις όμως για να απολυμάνεις το κινητό σου;

Δες παρακάτω 3 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να το καθαρίσεις και να απαλλαχθείς από όλα αυτά που το κινητό σου κουβαλάει επάνω του.

#1. Χρησιμοποίησε ένα πανάκι με μικροΐνες
Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να καθαρίζεις συχνά το κινητό σου, ειδικά αν έχει αγγίξει κάποιος άλλος την οθόνη σου, είναι να έχεις πάντα μαζί σου ένα πανάκι από μικροΐνες. Όχι η άκρη της μπλούζας σου δεν θα βοηθήσει σε κάτι. Αυτά τα πανάκια μπορείς να τα βρεις σε συσκευασία των έξι ή και λιγότερα.

#2. Λευκό οινόπνευμα και νερό
Τα πανάκια με μικροΐνες βοηθούν σε μεγάλο βαθμό, όμως εάν θέλεις έναν πιο βαθύ καθαρισμό οι ειδικοί προτείνουν να φτιάξεις ένα διάλυμα με οινόπνευμα (40%) και νερό (60%). Βούτηξε την άκρη από το πανάκι ή μία μπατονέτα μέσα στο διάλυμα που έφτιαξες και με αυτό καθάρισε το κινητό σου. Μην βάζεις απευθείας επάνω στη οθόνη σου κάποιο αντισηππτικό, οινόπνευμα ή οτιδήποτε άλλο, καθώς μπορεί να του κάνεις ζημιά.

#3. Απολυμαντικά μαντιλάκια
Αν δεν θέλεις να φτιάξεις κάποιο δικό σου διάλυμα προσπάθησε βρεις στο εμπόριο μαντιλάκια απολυμαντικά, ειδικά για ηλεκτρονικές συσκευές και χρησιμοποίησε αυτά. Μόνο να προσέχεις γιατί αυτά είναι ιδιαίτερα υγρά και μπορεί να εισχωρήσει υγρό από τα ηχεία ή τις θύρες ακουστικών και φορτιστή. Ξεκίνα με το να καθαρίσεις πρώτα τη θήκη ούτως ώστε να φύγει το περισσότερο υλικό.

#4. Το τέταρτο βήμα αφορά εσένα και το πλύσιμο των χεριών σου. Πλύνε καλά τα χέρια σου όσες φορές χρειαστεί μέσα στην ημέρα, και εννοείται να χρησιμοποιείς αντισηπτικό χεριών, είτε σε μορφή gel, είτε σε μαντιλάκια.