Δοκίμασα την εναλλακτική θεραπεία Gua Sha με κρυστάλλινα εργαλεία που βλέπουμε στο Instagram

Μαρίζα Μπαϊρακτάρη
Δοκίμασα την εναλλακτική θεραπεία Gua Sha με κρυστάλλινα εργαλεία που βλέπουμε στο Instagram

Στα κινέζικα, “Gua” σημαίνει ξύσε ή τρίψε το δέρμα και το "Sha” σημαίνει άμμος, που δικαιολογεί το ελαφρύ κοκκίνισμα που έχουμε μετά το Gua Sha, αφού είναι σα να έχουμε τριφτεί με άμμο. Οι τοξίνες που ήρθαν στην επιφάνεια με το τρίψιμο μπορούν να καταπολεμηθούν (έτσι αποκαθιστά και εξισορροπεί το “Qi” καλή κυκλοφορία στο σώμα).

Το Gua Sha είναι μια θεραπευτική τεχνική μάλαξης της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (Π.Κ.Ι.) Στη συγκεκριμένη θεραπεία μασάζ προσώπου χρησιμοποιούνται λείες πέτρες φτιαγμένες από υλικά που έχουν διάφορες ιδιότητες (όπως είναι ο νεφρίτης και ο ροζ χαλαζίας).

Είναι ουσιαστικά ημιπολύτιμοι λίθοι που έχουν τη δυνατότητα καθώς γλιστρούν, να μεταφέρουν την ενέργεια και να αποτοξινώνουν σε βάθος.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μου κάναμε μασάζ με αυτές τις πέτρες, διότι με τη μάλαξη βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματός μας ώστε να ενθαρρύνεται καλύτερα η λεμφική αποστράγγιση και να μειώνεται το πρήξιμο.

Σκοπός αυτού του μασάζ είναι η απομάκρυνση τοξινών από το αίμα και τη λέμφο, η ανόρθωση του προσώπου και η βελτίωση της όψης της περιοχής γύρω από τα μάτια.

Οι έντονες εκφράσεις του προσώπου, οι μικρές ρυτίδες και άλλα σημάδια φωτογήρανσης μπορούν να βελτιωθούν με μόλις λίγα sessions με το Gua Sha και συνδυαστικά με την αγαπημένη σου κρέμα, λαδάκι ή serum!

gua sha how to

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το χρησιμοποιήσεις και ένας από αυτούς είναι το πρωί εντάσσοντας το στην morning routine σου.Οι λάτρεις της μεθόδου ορκίζονται στην ικανότητα της μεθόδου αυτής να μειώνει ακόμη και τους πονοκεφάλους!

Το Gua Sha μασάζ είναι απλό, επιστημονικά , αποτελεσματικό και ασφαλές, δεδομένου ότι δεν έχει καμία παρενέργεια και είναι κατάλληλο και για εγκυμονούσες!

Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε το Gua Sha προσέξτε να είναι σε καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα. Δύο με τρεις επαναλήψεις την εβδομάδα φτάνουν για να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα.

Καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πρώτα! Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μου στείλετε εδώ