Γράμμα στον εαυτό μου λίγο πριν γίνω μητέρα για δεύτερη φορά

Μαρίζα Μπαϊρακτάρη
Γράμμα στον εαυτό μου λίγο πριν γίνω μητέρα για δεύτερη φορά

Dear Pregnant Self,

Ακούγεται cliché αλλά σε λίγες ημέρες ετοιμάσου να γνωρίσεις (για δεύτερη φορά) τον έρωτα της ζωής σου.

Ισχύει πως καμία γυναίκα δεν θα άλλαζε αυτή τη γλυκιά προσμονή με τίποτα στον κόσμο, από την άλλη όμως το παραδέχομαι...ώρες ώρες είναι χάλια να είσαι έγκυος! Το ξέρω ότι έχεις βαρύνει πλέον αρκετά, οι ορμόνες σου κάνουν πάρτυ, τις περισσότερες μέρες δε νιώθεις καθόλου άνετα, τα ρούχα σου δεν σου κάνουν, τα δάχτυλα σου είναι πρησμένα, η μέση σου πονάει, το βράδυ δεν βολεύεσαι, σηκώνεσαι κάθε λίγο για να πας τουαλέτα, έχεις κυτταρίτιδα, ραγάδες, σου μυρίζουν τα πάντα και το άγχος σου πως θα πρέπει να τα ξανακάνεις όλα απο την αρχή είναι απλώς τεράστιο!

Μπορείς να παραπονιέσαι όσο θέλεις, ξέρω ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν είσαι ευγνώμων για ό,τι σου συμβαίνει...

Θυμήσου πως τα κατάφερες την πρώτη φορά, χωρίς να έχεις ιδέα τι πρέπει να κάνεις!

Τώρα τουλάχιστον ξέρεις παραπάνω και απο αυτά που νόμιζες ότι δεν ξέρεις και μην ανησυχείς γιατί είναι αναπόφευκτο να κάνεις λάθη, ακόμη και αυτά που υποσχέθηκες ότι δεν θα ξανακάνεις αν κάνεις δεύτερο παιδί!

Είναι άλλο τόσο βέβαιο ότι θα μάθεις καινούργια πράγματα και θα κάνεις όλα όσα χρειάζεται το μωρό σου!

Για σκέψου όλες εκείνες τις φορές που βλέπεις στον υπέρηχο το μωρό σου να μεγαλώνει, που σου λέει ο γιατρός πως είναι όλα καλά, την ανακούφιση σου!

Σίγουρα έχεις και δύσκολες μέρες, ειδικά όταν έχεις και 24/7 ένα toddler στο σπίτι αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα να απολαύσεις αυτές τις στιγμές γιατί δεν θα διαρκέσουν για πολύ ακόμα.

Κοίταξε ν'απολαύσεις τον γιο σου, τον χρόνο που έχετε μόνο μαζί, τον άντρα σου, όλα εκείνα τα skills που απέκτησες στην καραντίνα, στόλισε το σπίτι σου, ετοίμασε το δωμάτιο του μωρού σου, ζήτα βοήθεια όποτε την χρειάζεσαι και κοιμήσου τώρα που μπορείς!

Απόλαυσε και όλα εκείνα τα baby kicks και αγάπησε λίγο παραπάνω αυτές τις στιγμές που νιώθεις έτσι γιατί θα τελειώσουν πριν το καταλάβεις και γιατί ακόμη και αν τώρα δεν θέλεις να το σκέφτεσαι, δεν ξαναγυρίζουν πίσω.

Είσαι υπέροχη και η κοιλιά σου το ίδιο και είναι πραγματικά υπέροχο να γίνεσαι μέρος αυτού του θαύματος, να γεννάς μια νέα ζωή και να φέρνεις στον κόσμο έναν καινούργιο άνθρωπο που θα κλέψει την καρδιά σου για πάντα!

Και κάτι τελευταίο.

Και τίποτα από αυτά που λες ότι θα κάνεις να μην κάνεις, δεν πειράζει, εγώ θα σε αγαπάω και θα σε προσέχω!

Με αγάπη,

Ο έγκυος εαυτός σου!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ