Τα 15 must-do πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν μπαίνεις στον μήνα σου

Μαρίζα Μπαϊρακτάρη
Τα 15 must-do πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν μπαίνεις στον μήνα σου
Η απόλυτη λίστα για όλες εσάς που θα γίνετε μανούλες σε λίγο καιρό. 

Ο τελευταίος μήνας της εγκυμοσύνης είναι γεμάτος με συναίσθημα, σωματικές αλλαγές και άγχος τόσο για τον τοκετό όσο και για τις πρώτες ημέρες μ'ένα νεογέννητο. Εκμεταλλεύσου αυτόν τον χρόνο να απολαύσεις το σώμα σου και την οικογένεια σου που θα μεγαλώσει.



Παρακάτω θα διαβάσεις τα δικά μου must-do που θα σε κρατήσουν απασχολημένη ενώ προσμένεις το μωρό σου!



1.Περιποιήσου τα νύχια σου! (Μην ξεχνάς πως τα χέρια σου θα φαίνονται σχεδόν σε κάθε σου φωτογραφία)!


2.Βάλε στην τσάντα του μαιευτηρίου ένα «επιστροφή στο σπίτι» instagram worthy σύνολο για το μωρό σου!


3.Take advantage of life "before baby": Προετοίμασε ένα ρομαντικό δείπνο για τον σύντροφό σου (θα σου έλεγα να βγείς date αλλά με το lockdown δεν γίνεται)!



4.Κάνε upgrade στην χωρητικότητα του κινητού σου. Πίστεψέ με θα βγάλεις άπειρες φωτογραφίες και όταν σου έρθει η ειδοποίηση πως η μνήμη είναι γεμάτη, θα είναι ήδη αργά!



5.Μιλώντας για φωτογραφίες, μπορείς να ψάξεις κάποιον επαγγελματία φωτογράφο για νεογέννητα. (Συνήθως προτιμούν να φωτογραφίζουν τις πρώτες 2 εβδομάδες, οπότε κάνε την έρευνα σου απο τώρα, αν θέλεις, για να μην πρέπει να ψάχνεις αφού γεννήσεις).



6.Κάνε ένα μασάζ κατάλληλο για εγκύους. Θα σε αναζωογονήσει και θα σε βοηθήσει με το πρήξιμο!



7.Αποχαιρέτησε ό,τι δεν χρειάζεσαι. Κάνε μια γερή εκκαθάριση στις ντουλάπες σου και πάρε οπωσδήποτε ένα τετράδιο και έναν φάκελο για όλα τα χαρτιά που θα σου δώσουν. Έτσι θα μπορείς να τα φυλάξεις, να σημειώνεις και να είσαι οργανωμένη!



8.Επένδυσε σ'ένα άνετο σετ, είτε σ'ένα yoga outfit είτε σε ένα σετ φόρμας που μπορείς να φορέσεις όταν θα φεύγεις απο το μαιευτήριο (Θα σε βολέψει πολύ και μετά)!



9.Οργάνωσε το playlist στο κινητό σου! Φτιάξε μια λίστα για το μαιευτήριο που θα σε χαλαρώσει, μια για τις βόλτες με το καρότσι ή με το αμάξι και μια για να μπορείς να νανουρίζεις πιο γρήγορα το μωρό σου.



10.Δοκίμασε όλες τις συσκευές / πράγματα / προίκα που έχεις αγοράσει. Ειδικά το άνοιγμα του καροτσιού προσπάθησε να το δοκιμάσεις αρκετές φορές μέχρι να το συνηθίσεις και να το μάθεις!



11.Πάρε τ' αγαπημένα σου snacks να τα έχεις στο σπίτι (όπως granola bars, δημητριακά, σοκολατάκια, μακαρόνια, pop corn κτλ). Θα υπάρξουν στιγμές που θα τα λιγουρεύεσαι και δεν θα προλαβαίνεις να βγεις να τα πάρεις! -Εννοείται μην ξεχάσεις καφέ και ένα κρασί να υπάρχει-!



12.Πλύνε μερικά απο τα ρουχαλάκια του μωρού σου (με ειδικά απορρυπαντικά για βρέφη) αλλά άφησε και κάποια με τα καρτελάκια σε περίπτωση που χρειαστεί να τ' αλλάξεις γιατί δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι θα ταιριάζει και τι όχι! Επίλεξε εταιρίες που κάνουν επιστροφή χρημάτων.



13.Κατέβασε ένα noise machine app είτε αυτό είναι ο ήχος του ανεμιστήρα ή της θάλασσας ή το πιστολάκι των μαλλιών. Να ξέρεις ότι υπάρχει η αντίστοιχη εφαρμογή γι'αυτό και το μωρό σου θα τη λατρέψει!



14.Ενημέρωσε τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και νιώθεις άνετα ότι μπορεί να τους χρειαστείς τις πρώτες ημέρες, μετά τον τοκετό και μην ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια. Μπορεί ο σύντροφος σου να δουλεύει και να μην είναι εκεί όλες τις ώρες.



15.Κοιμήσου!!! Ξεκουράσου!!!Τώρα που μπορείς!



Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ