Γενική συνταγή για κέικ

Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή κάντε τις προσθήκες που επιθυμείτε και απολαύστε το κέικ της αρεσκείας σας.

Υλικά
1 μέρος λάδι ή βούτυρο
1 μέρος γιαούρτι ή χυμό πορτοκαλιού ή γάλα
2 μέρη ζάχαρη
3 μέρη αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση
1. Μετρήστε τα υλικά με το ίδιο σκεύος (π.χ. φλιτζάνι).
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και μην τον ανοιγοκλείνετε όταν ψήνεται το κέικ για να μην σας «κάτσει».
3. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το βούτυρο καλά και τα αυγά (αν βάλετε συνήθως είναι όσα και τα φλιτζάνια του αλευριού).
4. Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά και δουλέψτε το μείγμα καλά να μην έχει σβώλους.
5. Προσθέστε υλικά της αρεσκείας σας (π.χ. σταφίδες, ξύσμα πορτοκαλιού, δάκρυα σοκολάτας, ξηρούς καρπούς) και συνεχίστε το ανακάτεμα.
6. Βουτυρώστε μια φόρμα, ρίξτε το μείγμα και ψήστε για περίπου 45 λεπτά.
7. Αφήστε το να κρυώσει και ξεφορμάρετέ το.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies