Βρήκαμε τα πιο yummy τσουρέκια και πασχαλινά κουλουράκια!

Βρήκαμε τα πιο yummy τσουρέκια και πασχαλινά κουλουράκια!

Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν νοείται. Αυτό το λατρεμένο παραδοσιακό γλυκό δεν λείπει από κανένα λαμπριάτικο τραπέζι, όχι μόνο γιατί είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αλλά και γιατί συνδέεται με έναν συμβολισμό: φτιάχνουμε το τσουρέκι για να συμβολίσουμε την Ανάσταση του Χριστού και να γιορτάσουμε τη Ζωή, καθώς το αλεύρι "ζωντανεύει" και μεταμορφώνεται σε άρτο.

Οι συνταγές για το τσουρέκι είναι πολλές, όμως ο χρόνος για να το φτιάξουμε με τα χεράκια μας είναι λίγος! Γιαυτό και ξεκινήσαμε από τώρα το crash test και φτάσαμε στο πιο ασφαλές συμπέρασμα: ένα από τα πιο yummy τσουρέκια της πόλης θα το βρείτε στα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, που φτιάχνουν πολίτικο τσουρέκι σύμφωνα με συνταγή από το 1920, του ιδρυτή της εταιρείας Λάζαρου Κωνσταντινίδη. Η μοναδική συνταγή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φρέσκο βούτυρο, μαχλέπι, μαστίχα και γλυκιά παραδοσιακή ζύμη που το κάνουν εξαιρετικά αφράτο, μυρωδάτο και ...πασχαλινό.

Εκτός όμως από το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι που επιβάλλεται στο εορταστικό τραπέζι, το Πάσχα θέλει και τη σοκολάτα του!

Αυγα Κωνσταντινιδης Κυριος Πατατα 233dc


Και ο συνδυασμός που προτείνουν τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης είναι απλά ακαταμάχητος: τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη σοκολάτας ή γεμιστό με πατέ κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας αλλά και λαχταριστά σοκολατένια αυγά! Ειδικά για φέτος, ετοίμασαν για τα βαφτιστήρια μας σοκολατένια αυγά με πασχαλίτσες, μελισσούλες, λαγούς αλλά και φιγούρες όπως ο Asterix και ο κος Πατάτας, όλα φτιαγμένα με εξαιρετική σοκολάτα υγείας και σοκολάτα γάλακτος.

koulourakia 5131e

Τέλος μην ξεχνάμε τα πασχαλινά κουλουράκια, ένα παλαιό επίσης έθιμο για τον εορτασμό του Πάσχα. Τα παραδοσιακά μυρωδάτα σμυρναίικα κουλουράκια των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης ταξιδεύουν με τη γεύση και το άρωμά τους σε νοσταλγικές πασχαλινές αναμνήσεις από άλλες εποχές- και είναι το τέλειο ταίριασμα με τον καφέ μας!

Για περισσότερα νόστιμα νέα μπείτε στο www.konstandinidis.com