Πόσο υγιεινή είναι η κουζίνα σας;

Πόσο υγιεινή είναι η κουζίνα σας;

Τα μαθήματα υγιεινής τροφίμων αρχίζουν μέσα από την κουζίνα.

Είναι απλές συμβουλές οι οποίες θα βοηθήσουν κάθε καινούρια νοικοκυρά στις μικρές, καθημερινές οικιακές ασχολίες της. Δεν έχει μόνο σημασία να τρως καλά και νόστιμα φαγητά αν δεν είναι υγιεινά. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η κουζίνα μπορεί να περιέχει όσα μικρόβια έχει και μία λεκάνη τουαλέτας, και ότι φαίνεται αθώο δεν σημαίνει πάντα ότι είναι και ακίνδυνο.

Γι αυτό την επόμενη φορά που θα φυλάξετε φαγητό στο ψυγείο, ακολουθείσθε κάποια σημαντικά βήματα για να εξασφαλίσετε την σωστή υγιεινή των φαγητών σας.

  • Πριν αρχίσετε να προετοιμάζετε ή να αποθηκεύετε το ήδη έτοιμο φαγητό φροντίστε οπωσδήποτε να έχετε πλύνει καλά τα χέρια σας πρώτα.
  • Το ωμό φαγητό πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο σε διαφορετικό ράφι από το μαγειρεμένο. Γιατί πολύ απλά η διασταυρωμένη μόλυνση περάνει πρώτα στα ωμά φαγητά και έπειτα τα βακτήρια εξαπλώνονται στα μαγειρεμένα.
  • Μην ξεχνάτε ποτέ όταν βάζετε ωμά κρέατα ή ψαρικά στο ψυγείο για άμεση κατανάλωση, να τα βάζετε στο τελευταίο ράφι του ψυγείου και πάντα με ένα πιάτο από κάτω για να στάζουν τα ζουμιά τους. Αλλιώς προετοιμαστείτε για μεγάλη καταστροφή στο ψυγείο.
  • Είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείτε δύο διαφορετικές επιφάνειες κοπής. Μία για τα ωμά κρέατα και ψάρια και άλλη μία για τα ήδη έτοιμα φαγητά. Και το πιο σημαντικό είναι να τα έχετε πάντα καθαρά, λίγο ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων κάθε φορά είναι αρκετά για να είναι καθαρά.
  • Ποτέ μην βάζετε μαγειρεμένο φαγητό σε πιάτο που πριν είχατε ωμό. Βασικός κανόνας υγιεινής, ο οποίος πρέπει να μείνει απαραβίαστος.
  • Όταν ξαναζεσταίνετε φαγητό βεβαιωθείτε ότι το μαγειρεύετε σε σωστή θερμοκρασία βρασμού και κανένα μικρόβιο δεν θα επιζήσει.


Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!