Όταν η Νέα Υόρκη "προσγειώνεται" γευστικά στην Αθήνα

Όταν η Νέα Υόρκη "προσγειώνεται" γευστικά στην Αθήνα

Το καλύτερο sandwich restaurant που μπορείτε να φάτε δεν είναι στη Νέα Υόρκη, αλλά στην Αθήνα και σας το συστήνουμε.

Αν έχετε βαρεθεί τα τυπικά fast food shops με τις μαζοποιημένες και πληκτικές συνταγές, μπορείτε πλέον να αναθαρρέψει γιατί ένα νέο, μικρό, deli σαντουιτσάδικο άνοιξε πρόσφατα στην Αθήνα.

Το New York Sandwiches είναι ένα sandwich restaurant στα πρότυπα των νεοϋορκέζικων sandwich shops που όμως για να το βρείτε δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στην Αμερική, αλλά να πάτε μέχρι τους Αμπελόκηπους.

Η αίσθηση που μας έδωσε από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο φιλόξενο, cosy χώρο ήταν πως ένα κατάστημα του Big Apple τηλεμεταφέρθηκε στην Αθήνα, απλά για να μυήσει τους κατοίκους της πόλης μας σε μία γαστρονομική κουλτούρα που χρόνια ακμάζει στις μητροπόλεις του εξωτερικού όπως είναι αυτή των sandwich.

Όταν είδαμε το μικρό (προς το παρόν), αλλά εξαιρετικά προσεγμένο μενού του, λυσσάξαμε να δοκιμάσουμε το sandwich παστράμι που ήταν τελικά και ήταν πρώτη επαφή του ουρανίσκου μας με τα φαγητά του New York Sandwiches. Η συνταγή του απλή και πεντανόστιμη, βασισμένη σε εξαιρετικής ποιότητας παστράμι, που μόνο στις γωνιές του Λονδίνου έχουμε δοκιμάσει.

Παρότι είναι υπερβολικά χορταστικά τα sandwich, ένα δεν είναι ποτέ αρκετό, έτσι η επόμενη δοκιμή μας έγινε με το meatball sandwich και τo veal sandwich, τα οποία αποδείχτηκαν τα πιο ωραία ζεστά σνακ που είχαμε δοκιμάσει στη ζωή μας, με τη σάλτσα ντομάτας να δίνει ρεσιτάλ γεύσης από μόνη της.

Μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή για να ανακαλύψει κάποιος το μενού ενός από λίγα fast food που μπορεί να αναμετρηθεί άνετα με τα πλέον γκουρμέ εστιατόρια.

Info:
Σινώπης 3, Πύργος Αθηνών, Αμπελόκηποι
τηλ. 21077784
www.newyorksandwiches.gr


"Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!"