Δέκα τρόποι να τρώτε καλά και να μην ξοδεύεστε

Δέκα τρόποι να τρώτε καλά και να μην ξοδεύεστε

Τι κάνετε όταν έχουν αναστενάξει η πιστωτικές σας κάρτες;

Γκουρμέ γεύματα, ακριβά τυριά, παλαιά κρασιά, γεύματα δίπλα στην πισίνα, μήπως το έχετε παρακάνει λίγο με τις τρελές απαιτήσεις σας;

Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να αφήσετε την άμοιρη πιστωτική σας κάρτα να ηρεμίσει για λίγο και να αρχίσετε να σκέφτεστε πιο οικονομικά;

Και εδώ να σας προλάβω πριν με παρεξηγήσετε, όταν λέω οικονομικά σε καμία περίπτωση δεν εννοώ άνοστα και φτωχά γεύματα. Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να φάτε φτηνά και πολύ νόστιμα και χωρίς πολύ κόπο για να το πετύχετε. Πάρτε χαρτί και αρχίστε να σημειώνετε, τις καινούριες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε από δω και πέρα.

1.Τι φρέσκο, τι κατεψυγμένο

Τα θαλασσινά είναι πιο υγιεινά, με λιγότερες θερμίδες και βγαίνουν και σε κατεψυγμένη –και κατά επέκταση πιο φτηνή έκδοση. Όχι, δεν θα χάσετε την γεύση τους, ούτε τις θρεπτικές τους ουσίες και τα φαγητά σας θα έχουν την ίδια ποιότητα. Σε αυτό να σημειώσετε, ότι πολλές φορές τα ψάρια στα παντοπωλεία της γειτονιάς μπορεί έχουν περάσει από κατάψυξη πριν βγουν στα τελάρα.

2.Η μαϊμού είναι το ίδιο καλή με την αυθεντική

Κάντε μία έρευνα και βρείτε ποια από τα μη-επώνυμα προϊόντα που ψωνίζετε ανταποκρίνονται το ίδιο καλά με τα επώνυμα -και πιο ακριβά φυσικά- προϊόντα. Κάντε μία εναλλαγή προϊόντων όπως φτηνή ζάχαρη και επώνυμο βούτυρο για το κέικ σας και κατεβάστε κατά πολύ το budget σας.

3.Δώστε χρήματα μόνο όπου αξίζει

Γιατί να αγοράσετε το πανάκριβο σετ για θήκες cupcakes, όταν φτιάχνετε cupcakes τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο; Προτιμήστε να αγοράσετε ένα καλό τηγάνι και μία καλή κατσαρόλα, που θα βελτιώσουν και την ποιότητα των φαγητών σας και αφήστε τις περιττές σπατάλες για μία άλλη φορά.

4.Τα κοκτέιλ σώζουν

Σας αρέσει να πίνετε ένα ποτηράκι αλκοόλ το βράδυ μετά από μία κουραστική μέρα; Είστε σπάταλοι. Αφήστε το σκέτο αλκοόλ και δώστε μία δεύτερη ευκαιρία στα κοκτέιλ και σερβίρετε στους φίλους σας αλκοόλ με χυμό κράνμπερυ ή σόδα. Έτσι θα υπάρχει πιο πολύ αλκοόλ για περισσότερο κόσμο.

5.Καποιες φορές οι μύθοι είναι πραγματικότητα

Και όμως τα περισσότερα φτηνά κρασιά τείνουν να είναι πολύ πιο νόστιμα από τα πολύ πιο ακριβά. Ο μύθος ότι το φτηνό κρασί του super market είναι πιο γευστικό από το επώνυμο πολλές φορές βγαίνει αληθινός.

6.Φτιάξε τον δικό σου μίνι κήπο

Μην παίρνετε μυρωδικά από το μανάβικο από την στιγμή που μπορείτε να έχετε στο παράθυρο της κουζίνας σου δύο με τρία γλαστράκια με βασιλικό και άλλα μυρωδικά. Ακόμα καλύτερα γιατί θα έχουν ακόμα πιο πλούσια άρωμα τα φαγητά σας.

7.Δεν χρειάζεται να βάζετε παντού ελαιόλαδο

Αν δεν έχετε άφθονο ελαιόλαδο από τα κτήματα σας και είστε από αυτούς που πληρώνετε, μάθετε ότι δεν χρειάζεται να βάζετε παντού ελαιόλαδο. Στα μαγειρευτά-τηγανιτά πολλές φορές ταιριάζει πιο πολύ να βάλετε ηλιέλαιο ή απλό ελαιόλαδο, ακόμα και αν η συνταγή ζητάει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

8.Άσε τις γκουρμεδιές για αργότερα

Δεν χρειάζεται να φάτε προσούτο στην σαλάτα ζυμαρικών σας. Ναι είναι πολύ νόστιμο και μία φορά στο τόσο ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Διάλεξε το παλιό καλό μπέικον, που ξέρετε και χρόνια εμπιστεύεστε και αφήστε τα παράξενα για αργότερα.

9.Ο μπάρμπα-Στάθης είναι φίλος σου

Ωραία είναι τα φρέσκα λαχανικά αλλά όταν η τσέπη σου δεν στο επιτρέπει, μην ανοίγεσαι γιατί υπάρχει και η λύση του κατεψυγμένου. Νοστιμιά και ποιότητα σε καλύτερη τιμή.

10.Το μυστικό στον καφέ δεν είναι η φουσκάλα

Αφού το μυστικό στον καλό καφέ είναι οι καλή ποιότητα των κόκκων και όχι το άλεσμα τους, αγοράστε τον καφέ σας κατευθείαν από το καφεκοπτείο. Γλυτώστε χρήματα και κερδίστε την υπέροχη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου ζεστού καφέ.

Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!