Έξι tips για ένα πικ νικ χωρίς αναποδιές και μικρόβια

Έξι tips για ένα πικ νικ χωρίς αναποδιές και μικρόβια

 Πως μπορείτε να κάνετε το πιο υγιεινό pic nic;

1. Προσπαθήστε να υπολογίσετε την ακριβή ποσότητα που θα καταναλώσετε για να μην έχετε περισσεύματα που προσελκύσουν έντομα και μικρόβια.

2. Μην βάζετε ποτέ τα ψητά κρέατα με τα ωμά γιατί τα άψητα έχουν μικρόβια που θα μολύνουν το φαγητό σας ακόμα και αν απλά χρησιμοποιήσετε το ίδιο πιάτο.

3. Τα υπολείμματα του φαγητού πρέπει να τα τοποθετούνται στο ψυγείο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να τα ζεσταίνετε μόνο μία φορά από όταν τα αποψύξετε.

4. Πλύντε όλα τα λαχανικά σας με μεγάλη επιμέλεια και χωρίς χημικά. Το πράσινο σαπούνι ενδείκνυται σε ελάχιστα λαχανικά μόνο. Το νερό είναι ο μόνος σύμμαχος σας εναντίον των χημικών.

5. Βάλτε τα αναψυκτικά σε διαφορετικό καλάθι από τα φαγητά, ώστε να μην αναγκάζεστε να ανοίγετε συνέχεια την καλαθούνα των φαγητών.

6. Ένα φορητό ψυγειάκι χωρίς τις παγοθήκες είναι ο καλύτερος τρόπος για κρατήσετε ζεστά τα φαγητά σας. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά αν βάλετε μία πετσέτα γύρω από τα φαγητά θα εντυπωσιαστείτε από τις θερμομονωτικές ιδιότητες του ψυγείου κρατάνε την υψηλή θερμοκρασία των φαγητών σας ανέπαφη.