Η βάφλα έχει τη δική της ιστορία
ΝΑΝΤΙΑ ΔΡΑΚΟΥΛΑ
Έχω καταλήξει ότι η βάφλα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και όταν προσγειώνεται στο τραπέζι πρέπει να το αντιμετωπίσεις κάπως.
Η βάφλα, αυτό το αμυλούχο στρωματάκι με το κυψελωτό σχήμα από γάλα, αλεύρι, ζάχαρη και αυγά είναι πρόθυμο να υποδεχτεί οτιδήποτε του βάλεις αλμυρό ή γλυκό και να του δώσει μια εντελώς διαφορετική γεύση. Οι βάφλες είναι δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα όμως στις Η.Π.Α που τις τρώνε και για πρωινό με βούτυρο και σιρόπι marple αλλά και στο Βέλγιο. Έχετε δει βαφλες Βρυξελλών χοντρές με άχνη;
Η βάφλα λοιπόν έχει τη δική της προσωπικότητα αλλά και τη δική της ιστορία και μάλιστα λαογραφική. Εντοπίζεις τα ίχνη της κάπου στο μεσαίωνα όταν στην Αγγλία τις πούλαγαν στους δρόμους οι waferers οι οποίο τις έφτιαχναν με δύο μεταλλικές πλάκες. Σήμερα τις βρίσκουμε σε παραλλαγές μέχρι και τύπου Χονγκ Κογκ ενώ κάποιες είναι σήμα κατατεθέν για την προέλευση τους, αυτές ας πούμε που σας έφερε για το τσάι η φίλη σας από τη Σουηδία, οι Stroopwaffles, λεπτές λεπτές με σιρόπι στη μέση. Την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε βάφλα καλό είναι να μάθετε κάτι για αυτήν .