Εσύ, τι θα φας στο γάμο σου;

Εσύ, τι θα φας στο γάμο σου;

Ποια φαγητά θα φέρνουν τύχη, ευτυχία και αγάπη στους νεόνυμφους.

Ο σωστός γάμος δεν είναι μόνο το μυστήριο αλλά και όσα θα ακολουθήσουν μετά, η δεξίωση, οι φωτογραφίες, οι φίλοι και οι συγγενείς. Και αυτό που κάνει πάντα την διαφορά είναι η συμβολικές παραδόσεις που θα φέρουν το ζευγάρι πιο κοντά. Και τι μας ενώνει πιο πολύ από το φαγητό;

Το πρώτο γεύμα του ζευγαριού είναι σημαντικό όχι μόνο στην δική μας κοινωνία αλλά οι περισσότερες παραδόσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, κατατρέχουν στο γαμήλιο γεύμα για τύχη, ευτυχία, λεφτά, πολλά παιδιά και ότι άλλο όμορφο θα μπορούσαν να έχουν οι νεόνυμφοι στην υπόλοιπη, κοινή ζωή τους. Τι ξέρετε όμως για το κλασικότερα παραδοσιακά γαμήλια φαγητά του κόσμου;

  • Bem Casados (Βραζιλία)
grweger

Το παραδοσιακό βραζιλιάνικο γλυκό -«Bem Casados» σημαίνει «ευτυχισμένοι νιόπαντροι» στα πορτογαλικά. Μικρά κεκάκια με κρεμώδης γέμιση από καραμέλα ή μαρμελάδα. Το κάθε ένα τυλίγεται ξεχωριστά, με έναν φιόγκο για να το στολίζει και δίνεται στους καλεσμένους του γάμου, για να φέρει τύχη στο νιόπαντρο ζευγάρι.

  • Kola Nuts (Νιγηρία)
rc23r

Στη φυλή Ίγκμπο της νότιας Νιγηρίας, οι καρποί kola χρησιμεύουν για θεραπευτικούς σκοπούς. Πλούσιοι σε καφεΐνη, τους μασάς για να ξεχάσεις την πείνα σου και να αποκτήσεις έξτρα ενέργεια. Είναι η προίκα της νύφης στο γάμο και θα βοηθήσει το ζευγάρι να θεραπεύσει τυχόν διαφορές που θα έχουν στο πέρασμα του χρόνου.

  • Rice Ball Soup (Κίνα)
ol-sweet-rice-ball-soup

Στην Κίνα πιστεύεται ότι η νύφη και ο γαμπρός πρέπει να φάνε την συγκεκριμένη σούπα την ημέρα του γάμου τους ή το προηγούμενο βράδυ για να σιγουρευτούν πως θα έχουν ένα ευτυχισμένο και ήρεμο γάμο. Αλλά το κλειδί στο όλο θέμα είναι πως το ζευγάρι δεν πρέπει να μασήσει τις μαλακές μπαλίτσες από ρύζι αλά να τις καταπιεί ολόκληρες. Ετσί μόνο γίνεται σωστά η δουλειά.

  • Fruitcake (Αγγλία)
57306284

Εκεί παλιά, στην Μεσαιωνική Αγγλία όταν γινόταν κάποιος γάμος, οι καλεσμένοι έπρεπε να φέρουν μικρά κεκάκια γεμάτα φρούτα και ξηρούς καρπούς, τα οποία συμβολίζουν την γονιμότητα και την καλή τύχη για τους νεόνυμφους.

  • Κουφέτα (Ελλάδα)
99886578

Δεν υπάρχουν και πολλά να εξηγήσεις εδώ, γλυκό χαρακτηριστικό των μεσογειακών λαών. Γλυκό και πικρό, όπως και οι προσωπικές στιγμές του ζευγαριού, συμβολίζουν την τύχη και τοποθετούνται σε μικρά σακουλάκια από τούλι. Το κάθε σακουλάκι περιέχει μονό αριθμό κουφέτων, οι οποίοι δεν διαιρούνται για να μην χωριστεί το ζευγάρι ποτέ.

  • Madhupak (Ινδία)
100046553

Το γνωστό μας μέλι με γιαούρτι. Το γαμήλιο φαγητό της νύφης και του γαμπρού που θα τους δώσει μία γλυκιά αρχή στο γάμο και αιώνια υγεία.

  • Foy Thong (Ταϋλάνδη)
07-Foy-Thong

Ένα αρχαίο ασιατικό γλυκό φτιαγμένο από κρόκους αβγών και σιρόπι ζάχαρης. Σερβίρονται στους γάμους και συμβολίζει την αιώνια αγάπη μεταξύ του γαμπρού και της νύφης. Πολύ μπελαλίδικο αλά φαίνεται να αξίζει τον κόπο.

  • Kazunoko (Ιαπωνία)
10-Kazunoko

Μοιάζει με σούσι αλλά δεν είναι ακριβώς. Το kazunoko συμβολίζει την γονιμότητα και την ευημερία στην οικογένεια.
Το κίτρινο πράγμα δεν είναι ψάρι αλλά αβγά ψαριού, τα οποία έχουν ξεραθεί στον ήλιο και στη συνέχεια έχουν γίνει πίκλες σε αλάτι. Είναι επίσης μία πολύ καλή επιλογή για την πρώτη μέρα του χρόνου.