Η σωστή νοικοκυρά από την κουζίνα φαίνεται

Η σωστή νοικοκυρά από την κουζίνα φαίνεται

Ο εξοπλισμός που θα κάνει την διαφορά στην κουζίνα σας.

Δεν είναι ότι «πρέπει» να μαγειρέψετε στους δικούς σας αλλά είναι γιατί η μαγειρική σας ξεκουράζει και έχετε καταφέρει να βρείτε ένα χόμπι, το οποίο καταφέρνει και να σας χαλαρώνει αλλά και να φροντίζετε την οικογένεια σας με αυτό.

Αλλά αφού η διαφορά της απλή νοικοκυράς με της ψαγμένης, φαίνεται στα υλικά και τον εξοπλισμό, μάθετε τι θα πρέπει να έχετε για να κάνετε το χόμπι σας απολαυστικό και την κουζίνα σας σωστό εργαστήριο γαστρονομίας.

Κάθε κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει έναν μικρό αποφλοιωτή ή αλλιώς peeler. Δεν χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο προσπαθώντας να καθαρίσετε λαχανικά και φρούτα με το απλό μαχαίρι. Το peeler είναι εύκολο στη χρήση, οικονομικό και δεν πιάνει χώρο.

Τα μεγάλα μίξερ είναι δύσχρηστα και πιάνουν πολύ χώρο στα ντουλάπια σας. Φροντίστε να έχετε ένα μικρό μίξερ για να τρίβετε την παρμεζάνα για τα ζυμαρικά σας ή την ντομάτα για τις σάλτσες σας.

Καλύτερα να ξοδέψετε λίγο παραπάνω από το budget σας για ένα καλό σερβίτσιο από μαχαίρια, παρά να γεμίσετε από πολλά φτηνά μαχαίρια τα οποία δεν κόβουν και σας παιδεύουν στη χρήση.

Κάθε κουζίνα όσο μικρή και αν είναι χρειάζεται μία βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα. Θα κάνει το μαγείρεμα για την παρέα και την οικογένεια πολύ πιο εύκολο. Αγοράστε μία κατσαρόλα με γυάλινο καπάκι για να ελέγχετε πολύ πιο εύκολα το φαγητό σας χωρίς να πρέπει να το σηκώσετε.

Δεν εννοείται σύγχρονη εξοπλισμένη κουζίνα αν δεν έχει αντικολλητικά τηγάνια. Ένα μικρό και ένα μεγαλύτερο για να εξυπηρετούν όλες σας τις ανάγκες, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολλά λίπη στο τηγάνισμα.

Διαλέξτε ένα τρίφτη που να ταιριάζει σε εσάς. Δεν χρειάζεστε έναν μεγάλο τρίφτη αν είστε μικρόσωμη ή αν δεν τον χρησιμοποιείται συχνά στην μαγειρική σας. Αγοράστε έναν και καλό, παρά πολλούς και δύσχρηστους.

Να είστε φειδωλές στα μπολ -η μανία της νοικοκυράς. Φροντίστε να έχετε μία σειρά από μπολ για κάθε μέγεθος παρά πολλά, που δεν θα ξέρετε που να τα βάλετε και τι μεγέθη έχετε.

Τέλος, φροντίστε να έχετε μία ξύλινη επιφάνεια για να κόβετε τα κρέατα και τα ψάρια και άλλη μία για τα φαγητά σας που δεν έχουν λίπη. Έτσι αποφεύγετε τις μυρωδιές αλλά κρατάτε και μακριά τα βακτήρια.