Φέτος, θα γεμίσεις το σπίτι με…γεύσεις γιορτής!

Φέτος, θα γεμίσεις το σπίτι με…γεύσεις γιορτής!

Αν υπάρχει κάτι που με κάνει να ανυπομονώ κάθε χρόνο για τα Χριστούγεννα, είναι η μαγική και ανεκτίμητη στιγμή που βλέπω όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα μαζεμένα γύρω από το στολισμένο τραπέζι. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που ξεκινάω από πολύ νωρίς τις προετοιμασίες, για να είναι όλα στην εντέλεια. Κάθε μέλος της οικογένειας έχει τις δικές του προτιμήσεις στο φαγητό, γεγονός που σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων και επιλογών στο τραπέζι, ώστε να απολαύσουν όλοι εξίσου τη γιορτινή μας συγκέντρωση. Άλλωστε, ένα εορταστικό τραπέζι είναι πολλά περισσότερα από το φαγητό. Είναι στιγμές γιορτής, χαράς και αγάπης για όλη την οικογένεια.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, προϋποθέτουν πως έχω καταφέρει να «ξεκλέψω» τον απαιτούμενο χρόνο για να συγκεντρώσω τις συνταγές που θα συμπεριλάβω στο δείπνο, να συμπληρώσω τη λίστα με τα ψώνια και να πραγματοποιήσω μία μεγάλη βόλτα στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, γεμίζοντας το καρότσι μου με τα απαραίτητα. Ωστόσο, με τα deadlines και τις υποχρεώσεις του γραφείου να μην τελειώνουν ποτέ, το παραπάνω ενδεχόμενο θυμίζει… σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή τουλάχιστον έτσι πίστευα μέχρι πρόσφατα και συγκεκριμένα, μέχρι τη στιγμή που ανακάλυψα το εύχρηστο Xmas e-shop της AB Βασιλόπουλος, δηλαδή τον ιδανικό προορισμό για ένα «πλούσιο» και πετυχημένο εορταστικό τραπέζι!

ab n2

Χριστουγεννιάτικες αγορές με ένα μόνο «κλικ»

Τα προηγούμενα χρόνια, η επιλογή των συνταγών, η προετοιμασία της λίστας για τα ψώνια και τέλος, η αγορά των προϊόντων από το σούπερ μάρκετ, ήταν μία διαδικασία που κρατούσε τρεις περίπου ημέρες. Πλέον όμως, χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας, ένα «κλικ» ή ένα άγγιγμα στην οθόνη του κινητού μου, αρκεί για να έχω όποια ημέρα θέλω τα προϊόντα των συνταγών που επιθυμώ να ετοιμάσω, ετοιμοπαράδοτα στο σπίτι μου. «Πλούσια» ποικιλία από εδέσματα, τυριά από κάθε γωνία του κόσμου, αλλαντικά περιορισμένης παραγωγής, μοναδικές ετικέτες κρασιών (με ξεχωριστά tips για να τις συνδυάσω με το σωστό φαγητό), λαχταριστά παραδοσιακά γλυκίσματα με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη. Οτιδήποτε θέλω να συμπεριλάβω στο τραπέζι μου, πλέον γνωρίζω ότι μπορώ να το βρω στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Κάτσε, λοιπόν, αναπαυτικά στον καναπέ του σπιτιού σου, γέμισε με ηρεμία το καλάθι των αγορών σου, πλήρωσε χωρίς αναμονή και περίμενε απλά την παραγγελία σου να… χτυπήσει το κουδούνι -και μάλιστα, την ημέρα και την ώρα που εσύ έχεις ορίσει.

Παραδοσιακές γεύσεις σε πρωτότυπες συνταγές

Και εάν κάθε χρόνο εμπιστευόσουν τη μαμά, τη θεία ή την αδερφή σου για τις συνταγές του εορταστικού τραπεζιού, σημειώνοντας κατά γράμμα συμβουλές, δοσολογίες και προϊόντα, φέτος ήρθε η ώρα να τις εκπλήξεις με τα νέα, αναπάντεχα γευστικά twist και «μυστικά» που θα υπάρχουν στο τραπέζι σου. Όχι, δεν θα χρειαστεί να ψάξεις στα… άδυτα του διαδικτύου ψάχνοντας την πιο gourmet συνταγή, ούτε να χάσεις χρόνο παρακολουθώντας εκπομπές μαγειρικής. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να περιηγηθείς ανάμεσα στις πρωτότυπες επιλογές γιορτινών συνταγών που υπάρχουν στο AB Xmas eshop! Εκεί σε περιμένει μια γευστική πανδαισία, που υπόσχεται να εκπλήξει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Πράσινη σαλάτα με μήλα, καρύδια και ρόδι, μοσχάρι γεμιστό με γραβιέρα Αμφιλοχίας και γλασαρισμένη σάλτσα κρασιού, βελουτέ κολοκύθας με μικρές μπουκίτσες σύγκλινου, ατομικά cheesecake πραλίνας σοκολάτας με φρούτα του δάσους, πρωτοχρονιάτικο κέικ βασιλόπιτα με γεύση τσουρεκιού είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που αξίζει να τολμήσεις φέτος.

Extra tip: Να ξέρεις πως ανοίγοντας την κάθε συνταγή, εκτός από τις οδηγίες παρασκευής της, έχεις τη δυνατότητα μέσω της σχετικής λίστας που θα βρεις, να προσθέσεις στο καλάθι των αγορών σου, ακριβώς τα συστατικά που χρειάζεται η κάθε συνταγή.

ab n3

Κάτι συμβολικό από τα χεράκια σου

Ολοκληρώνοντας όλα τα παραπάνω, ένα κομμάτι το οποίο δεν πρέπει με τίποτα να αμελήσεις, είναι βεβαίως τα χριστουγεννιάτικα δώρα! Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις βαθιά το χέρι στο πορτοφόλι για να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου. Μπορείς πάντα να επιλέξεις κάτι μικρό και συμβολικό, φτιαγμένο από τα χεράκια σου! Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια, σπιτική φατουράδα Κυθήρων, ευχές για «Καλά Χριστούγεννα» μέσα σε φάκελο σε σχήμα ταράνδου και DIY γούρια για το νέο έτος, είναι μόνο μερικές από τις ιδέες που θα σε εμπνεύσουν να «παίξεις» και να δημιουργήσεις τα πιο ξεχωριστά δώρα για τα πιο ξεχωριστά πρόσωπα της καρδιάς σου. Μην ξεχνάς άλλωστε πως τα δώρα, έχουν μεγαλύτερη αξία όταν κουβαλάνε και «κάτι» δικό μας.

ab n4

Μην χάνεις, λοιπόν, χρόνο! Μπες σήμερα κιόλας στο AB Xmas e-shop, στον απόλυτο εορταστικό προορισμό για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σου και ανακάλυψε τις μοναδικές προτάσεις που θα «απογειώσουν» τις γεύσεις και το τραπέζι που θα μοιραστείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!