Κι όμως, μία λαχταριστή μπάλα παγωτό caramel pop corn «απογείωσε» το καλοκαίρι μου!

Κι όμως, μία λαχταριστή μπάλα παγωτό caramel pop corn «απογείωσε» το καλοκαίρι μου!

H νέα γεύση που θα «ντύσει» το φετινό σου καλοκαίρι!

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν έχει υπάρξει καλοκαίρι να μην μετρήσω τα παγωτά που έφαγα. Όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν πως αυτή η άτυπη συνήθεια, είναι για εμένα ένας παιδικός τρόπος να εκφράσω ποσοτικά, πόσο απολαυστικό υπήρξε το καλοκαίρι που αφήνω πίσω. Παρότι έχω διαμορφώσει ένα κορυφαίο «top 3» γεύσεων, το οποίο περιλαμβάνει all time classic (και vegan) επιλογές όπως η σοκολάτα Βελγίου και η βανίλια Μαδαγασκάρης, δεν χάνω την ευκαιρία να δοκιμάσω λίγο πιο «ψαγμένους», πρωτόγνωρους συνδυασμούς, δίνοντας στο καλοκαίρι μου ένα αναπάντεχο και άκρως γευστικό twist!

Ίσως φαίνεται παράδοξο πως πλησιάζω τα 30 και επιμένω να μετράω τα παγωτά του καλοκαιριού, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για μία απόρροια της ιδιαίτερης σχέση που έχω με το καλό φαγητό. Μπορεί να μην φημίζομαι για τις μαγειρικές μου ικανότητες, όμως είμαι η πρώτη που… ξετρυπώνω της καλύτερες κουζίνες της πόλης, εκεί που η γαστρονομία περνάει σε άλλες διαστάσεις.

diastaseis

Έτσι, δεν μου πήρε πολύ καιρό να ανακαλύψω και το μέρος που η τέχνη, η φαντασία, η έμπνευση και το πάθος, συμπυκνώνονται σε ονειρεμένες μπάλες παγωτού, δημιουργώντας ανατρεπτικές προτάσεις όπως το «caramel pop corn», το γευστικό πάντρεμα γλυκού και αλμυρού που «σφράγισε» με τον πιο δροσιστικό τρόπο το φετινό καλοκαίρι μου!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη «Μέκκα» του παγωτού!

Ήταν απόγευμα Τετάρτης όταν έκλεισα πίσω μου την πόρτα του γραφείου, αναζητώντας έναν δροσερό προορισμό στο κέντρο της Αθήνας, για να αποφορτίσω το μυαλό μου από την ένταση του 8ώρου. Βγαίνοντας από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, άρχισα να ανηφορίζω και να περιπλανιέμαι στα δύσβατα, ανηφορικά σοκάκια της Πλάκας, ώσπου την προσοχή μου τράβηξε μία παρέα παιδιών που έτρωγαν λαίμαργα πύργους από μπάλες του ίδιου ροζ παγωτού, στερεωμένους σε χωνάκι. Το παιδί μέσα μου δεν άντεξε τον πειρασμό. Πλησίασα δειλά την παρέα και ζήτησα να μου εκμυστηρευτούν τη γεύση που είχαν επιλέξει και το μέρος από όπου την προμηθεύτηκαν. Λίγα λεπτά αργότερα, κατευθυνόμουν προς ολοταχώς για την οδό Βύρωνος, εκεί που βρίσκεται η boutique Kayak, ένα από τα δέκα παραρτήματα της «Μέκκας» του καλού παγωτού, που υπάρχουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

elladas

In caramel popcorn we trust!

Παρότι τα πιτσιρίκια που συνάντησα μου πρότειναν να δοκιμάσω ASAP -όπως είπαν χαρακτηριστικά- την «εκρηκτική» γεύση «spicy ruby» με ροζ σοκολάτα Callebaut, κανέλλα, ginger, γλυκάνισο και ακαταμάχητη βελούδινη υφή, μόλις αντίκρισα έναν κύριο να φεύγει από το κατάστημα, κρατώντας ένα χωνάκι παγωτό με την κορυφή του γεμάτη αφράτα pop corn, ήξερα πως η συνέχεια προμηνύεται απολαυστικότατη. Τι κι αν κοιτούσα χαμένη τη βιτρίνα για ώρες, με την κοπέλα να περιμένει καρτερικά την παραγγελία μου, τα pop corn δεν έφευγαν δευτερόλεπτο από το μυαλό μου; Έπειτα από δέκα διαφορετικές δοκιμές και αφού τέσταρα ό,τι γεύση υπήρχε στο ψυγείο, κατέληξα στην αρχική μου επιλογή με ένα χωνάκι και δύο «γενναίες» μπάλες caramel pop corn στο χέρι. Αφού ανέβασα τα απαραίτητα φωτογραφικά ντοκουμέντα στα SoMe με το hashtag #itiskayak, έκανα την πρώτη δοκιμή, νιώθοντας την παγωμένη υφή της κρέμα με τα τραγανά κομμάτια καραμελωμένου pop corn να… γαργαλάνε ευχάριστα τον ουρανίσκο μου, αφήνοντας μία αναπάντεχη επίγευση που δυσκολεύομαι πολύ να χωρέσω σε λέξεις.

lekseis

Ιδιαίτερες προτάσεις από αγνά υλικά

Λίγες ημέρες αργότερα, η ανάμνηση αυτής της γαστρονομικής εμπειρίας με γύρισε στον τόπο αυτού του… γευστικού εγκλήματος, παρέα με τις κολλητές μου αυτή τη φορά. Παρότι ήθελα να επαναλάβω την παραπάνω επιλογή, σκέφτηκα να πάρω φεύγοντας μία συσκευασία «popcorn caramel» για το σπίτι, δίνοντας την ευκαιρία στο «λεμόνι-μαρέγκα» να με εκπλήξει. Έτσι και έγινε! Με μία «πλούσια» και ισορροπημένη σύνθεση από φυσικό χυμό λεμόνι, αφράτη και τραγανή μαρέγκα, δημιουργεί μια εξαιρετική, ανάλαφρη και ελαφρώς γλυκιά γεύση, που «αφυπνίζει» τους γευστικούς κάλυκες.

Extra tip: Η Kayak είναι μια «μεγάλη» ελληνική εταιρία παγωτού και όχι τόσο σε όγκο, όσο σε ποιότητα. Οι γεύσεις της παράγονται μόνο από αγνά υλικά, όπως φρέσκο γάλα, πραγματικούς ξηρούς καρπούς και αληθινά φρούτα, ενώ δεν περιέχουν συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως διαθέτουν τα περισσότερα βραβεία γεύσης από άλλες ελληνικές εταιρείες παγωτού.

pagvtou

Έκτοτε όπως καταλαβαίνεις, οι επισκέψεις μου στις boutique Kayak άρχισαν να γίνονται όλο και πιο τακτικές, αφού σχεδόν κάθε απόγευμα «ξεκλέβω» λίγο χρόνο από το πρόγραμμά μου για μία γευστική στάση! Παρότι το «caramel popcorn» παραμένει σταθερά πρώτη αξία στην καρδιά μου, έχω πείσει τον εαυτό μου πως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα έχω καταφέρει να δοκιμάσω όλες τις γεύσεις που διαθέτει, καταρρίπτοντας το προσωπικό μου ρεκόρ και ζώντας ένα άκρως απολαυστικό καλοκαίρι!

kalokairiii

Μην χάνεις, λοιπόν, άλλο χρόνο! Ανακάλυψε στη λίστα που ακολουθεί παρακάτω, την πλησιέστερη boutique Kayak που υπάρχει στην περιοχή σου και δώσε στο καλοκαίρι σου, την ξεχωριστή γεύση που του αξίζει!

Γλυφάδα (Mεταξά & Ζησιμοπούλου)

Πλάκα (Βύρωνος 1)

Τhe Μall Athens (Μαρούσι)

The Smark Park (Σπάτα)

AIA (Αναχωρήσεις Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος)

Σαντορίνη – Οια

Mυκονος-Ματογιάννια

Πελοπόννησος – Costa Navarino

Κεφαλλονιά-Φισκάρδο

Κρήτη-Χανιά