Τι πρέπει να έχει στην κουζίνα της κάθε σωστή νοικοκυρά

Τι πρέπει να έχει στην κουζίνα της κάθε σωστή νοικοκυρά

Τα απαραίτητα υλικά για να μαγειρεύεις υγιεινά και νόστιμα.

  • Θες να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για τα ζυμαρικά σου αλλά πάλι ξέχασες να αγοράσεις ντομάτες;

Μην σκας, είσαι πρωτάρα και σου συγχωρείτε να ξεχνάς, για αυτό.ήμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να κρατάς την κουζίνα σου πάντα «ενημερωμένη». Έτσι δεν θα ξανακάνεις ποτέ λάθος την επόμενη φορά που θα πας στο μανάβη για προμήθειες.

Εκτός από τα κρέατα από το χωριό και τα ψάρια που σου στέλνει η μαμά -για να σε πείσει να τρως υγιεινά- τα ντουλάπια σου και το ψυγείο σου πρέπει να έχουν πάντα τα απαραίτητα. Ποια είναι όμως τα απαραίτητα για μία σωστά οργανωμένη κουζίνα, έτοιμη για μαγείρεμα κάθε στιγμή της ημέρας;

  • Πράσινα μυρωδικά

Μαϊντανός, βασιλικό, δυόσμος, πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Α και φυτικές ίνες. Θα δώσουν στο φαγητό σου την πινελιά που χρειάζεται για να ξεχωρίσει. Υπάρχουν και σε ξερή μορφή αλλά καλύτερα προτίμησε τα φρέσκα.

  • Ξερά κρεμμύδια και σκόρδο

Το μαγικό σκορδάκι προστατεύει από τόσο πολλές αρρώστιες που δεν γίνεται να μην το βάζεις στα φαγητά σου. Απόλαυσε την πικάντικη γεύση, η οποία μαζί με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι θα απογειώσουν κάθε φαγητό.

  • Λεμόνια

Εκτός από την χρησιμότητα τους στα φαγητά και τις σαλάτες, μία φρεσκοστημένη λεμονάδα είναι το καλύτερο δροσιστικό ποτό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Βάλε και τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες που περιέχει και έκανες τον ιδανικό χυμό.

  • Πελτέ ντομάτας

Η μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα είναι το πιο απλό και νόστιμο φαγητό. Ένα κουτάκι πελτέ ντομάτας είναι απαραίτητο σε κάθε κουζίνα.

  • Μπαχάρια

Πώς να νοστιμίσει το φαγητό χωρίς το Μπαχάρια; Πώς να δείξεις τι μαγείρισσα είσαι αν δεν βάλεις τα μυστικά σου μπαχάρια;

Λίγη κανελίτσα, μπαχάρι, πιπέρι καγιέν, κύμινο, μοσχοκάρυδο, ρίγανη, σαφράν και πάπρικα είναι απαραίτητα για να φαγητά σου.

  • Ελαιόλαδο

Γίνεται να μαγειρέψεις χωρίς ελαιόλαδο; Μην ξεχνάς ποτέ το πιο σημαντικό συστατικό της μαγειρικής σου.

  • Ζυμαρικά και ρύζι

ΟΙ δύο εξαιρετικές πρώτες ύλες για να φαγητά σου, μην τα ξεχάσεις ποτέ αλλιώς κινδυνεύεις να μείνεις νηστική.

  • Πατάτες

Τις κάνεις τηγανιτές, τις κάνεις ψητές, βραστές, σαλάτα, με κρέμα, πουρέ, κοκκινιστές. Απλά σκέψου πόσες συνταγές με πατάτες υπάρχουν, τότε θα καταλάβεις γιατί πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα σου.

  • Τυράκι

Μα τρώγονται τα μακαρόνια χωρίς κόκκινο τυρί; Τα λαδερά χωρίς φετούλα;

Οργανικό τυρί ή τυρί με χαμηλά λιπαρά και το φαγητό σου έχει άλλη γεύση