Η σωστή τεχνική για να ξεχωρίσετε τα ασπράδια από τους κρόκους

Η σωστή τεχνική για να ξεχωρίσετε τα ασπράδια από τους κρόκους

Όχι πια τσόφλια και ασπράδια στους κρόκους των αβγών.

Οι περισσότερες συνταγές που συναντάτε και έχουν το αβγό ως βασικό συστατικό δεν ζητάνε και το ασπράδι και το κρόκο. Και μπορεί για τις έμπειρες μαγείρισσες να είναι πολύ απλό να τα διαχωρίσουν, υπάρχουν όμως και αυτές που το βλέπουν σαν πυρηνική φυσική.

Σε αυτές λοιπόν αφιερώνουμε το κείμενο μας και τις συμβουλές που ακολουθούν.

1. Βάλτε ένα αβγό σε ένα μπολ με νερό μπροστά σας.
2. Σπάστε στην άκρη του μπολ το αβγό και χωρίστε το αβγό στα δύο.
3. Αφήστε τα ασπράδια να πέσουν στο νερό του μπολ.
4. Μετακινείστε το ασπράδι από το ένα τσόφλι στο άλλο μερικές φορές προσεκτικά έτσι ώστε να μείνει ο κρόκος να πέσει κάθε υπόλειμμα ασπραδιού στο νερό.

Απλές συμβουλές που μπορούν να γίνουν το πρώτο βήμα για να γίνετε μία επιτυχημένη μαγείρισσα.