Sani Gourmet 2022: Εκεί όπου η υψηλή γαστρονομία συνάντησε την ελληνική φιλοξενία

Sani Gourmet 2022: Εκεί όπου η υψηλή γαστρονομία συνάντησε την ελληνική φιλοξενία
CHRIS DIMITRIOU

Μετά από 2 χρόνια απουσίας, ο αγαπημένος θεσμός των foodies επέστρεψε στη Χαλκιδική γιορτάζοντας τη 15η επέτειό του. Σε αυτήν τη γιορτή είμασταν και εμείς καλεσμένοι και απολαύσαμε gourmet πιάτα, στιγμές χαλαρότητας κάτω από τον καυτό ήλιο και βραδινά ραντεβού στο Sea You για διασκέδαση χωρίς ενοχές στην post Covid-19 εποχή.

Η Χαλκιδική έχει λέει το σχήμα της τρίαινας του Ποσειδώνα, τρία «πόδια» γεμάτα γραφικούς κολπίσκους, γαλαζοπράσινα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές και πλούσια βλάστηση. Ανάμεσά τους, στον κόλπο της Κασσάνδρας, βρίσκεται το Sani, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πολυτελή resort της χώρας μας, πλήρως εναρμονισμένο με τη φυσική ομορφιά του τοπίου, μία «μικρή προέκταση» στο σύμβολο του Ολύμπιου Θεού και η βάση μας για να απολαύσουμε φέτος μία γαστρονομική εμπειρία με την υπογραφή 9 κορυφαίων, Ελλήνων σεφ. Bρεθήκαμε εκεί 22-24 Μαΐου για το Sani Gourmet 2022 με θέμα «Culinary Artisans» και ξεκινήσαμε το γευστικό μας ταξίδι, όπως ακριβώς του άρμοζε… με ένα party!

Sea You There…

Στον μαγευτικό κόλπο της Sani Marina, εκεί που χτυπάει η καρδιά του Sani Resort, την Κυριακή το μεσημέρι το Sea You Bar έβαλε τα καλά του, η live ορχήστρα έπαιξε σε jazz και funky pop ρυθμούς και η διοργάνωσε υποδέχθηκε όλους εμάς (τους δημοσιογράφους) αλλά και άτομα από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο για να γιορτάσουμε παρέα την κορύφωση της φετινής διοργάνωσης.

DSC_0201.jpg

Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, κάτω από chic λευκές τέντες που θύμιζαν εκδήλωση στα Hamptons, θέα στη θάλασσα και ανανεωμένη καλοκαιρινή διάθεση, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αποκλειστικά για εκείνη την ημέρα τις γαστρονομικές προτάσεις των εννέα καλεσμένων Ελλήνων σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, Άνταμ Κοντοβά, Γκίκα Ξενάκη, Βασίλη Μουρατίδη, Δημήτρη Παμπόρη, Θάνο Φέσκο και Γιώργο Παπαζαχαρία, Μανώλη Παπουτσάκη, Αλέξανδρο Τσιοτίνη με amuse-bouche, καθώς και της executive pastry chef Λίζας Κερμανίδου, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο γεύσης που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα διεθνώς. Λικνιστήκαμε, ανταλλάξαμε απόψεις για τις προτάσεις των σεφ και στο τέλος φύγαμε από την Marina, δίνοντας ραντεβού το ίδιο βράδυ στο Water όπου θα δοκιμάζαμε το menu γευσιγνωσίας από τους σεφ του Delta, Θάνο Φέσκο και Γιώργο Παπαζαχαρία.

From Scandi With Love…

Σκανδιναβικές τεχνικές προσαρμοσμένες σε μεσογειακά υλικά και ελληνικές γεύσεις μας «χάρισαν» μια μοναδική εμπειρία γεύσης. Καλαμάρι σε αχνισμένο πυρηνέλαιο δαμάσκηνου, αχινός με καπνιστή φάβα αρωματισμένη με μαστίχα, γυαλιστερή με νερό ντομάτας, αλατισμένα φρούτα και λαχανικά, τραγανός ηλίανθος με μπακαλιάρο και δροσερή μους σε σχήμα μέλισσας (ό,τι πιο χαριτωμένο έχουμε δει!) μαζί με ούλβα γεμάτη με κρέμα σιμιγδαλιού, δημιούργησαν μία γευστική «αλληλουχία» που μας πήγε από την Κοπεγχάγη στη Χαλκιδική με συνέπεια και φαντασία.

https://www.instagram.com/p/Cd8Xajho3dR

Day Two

Το επόμενο πρωί μας βρήκε να απολαμβάνουμε το μπάνιο μας στην παραλία «Μπούσουλα» μπροστά από το Sani Resort και στα γαλαζοπράσινα νερά της. Για να «γεμίσουμε τις μπαταρίες μας», να καθαρίσουμε τη σκέψη μας και να απολαύσουμε το τελευταίο μας βράδυ στο Sani Gourmet το menu του Άνταμ Κοντοβά. Στο εστιατόρια Asian, πάνω στη Marina του Sani Resort, γευτήκαμε fusion δημιουργίες με επιρροές από street food. Bao με καπνιστό χέλι, πιπεριά Φλωρίνης με κόκκινα φρούτα, «πειραγμένη» Ceasar’s, μαγιάτικο και πάπια ωρίμανσης αποτέλεσαν ένα menu που είχε την πιο γλυκιά επίγευση… γλυκό από σοκολάτα, μπανάνα, βινσάντο και εσπρέσο.

https://www.instagram.com/p/Cd59_3kIPtd

Last but not least

Η διαμονή στο Sani Resort δεν ήταν, όμως, μόνο μια εμπειρία υψηλής γαστρονομίας. Ήταν ένα gathering σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας όπου έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τον ήλιο, τη θάλασσα και το «Greek hospitality» στα καλύτερά του. Έχεις την ευκαιρία να δεις το φαγητό όχι μόνο σαν διασκέδαση αλλά και σαν τέχνη, να ανακαλύψεις νέες γευστικές εμπειρίες, να ανανεωθείς μέσα από το socializing που γίνεται στα πλαίσια της διοργάνωσης και να μετράς τις ημέρες μέχρι να ξαναβρεθείς στο επόμενο Sani Gourmet, το 16ο, το «Sweet Sixteen» που λένε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού… εις το επανιδείν!

4Sani-Resort.jpg