5 gourmet πρωινά που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 gourmet πρωινά που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι

Μερικές από τις νοστιμότερες επιλογές για να πας το brunch σε άλλο επίπεδο.

Σήμερα είναι επιτέλους Σάββατο και όλες απολαμβάνουμε στο έπακρο το ξύπνημα χωρίς ρολόι, το χουζούρεμα στο κρεβατι και φυσικά ένα πλούσιο brunch. Το πρωινό είναι με διαφορά το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ειδικοί σε θέματα διατροφής τονίζουν πόσο απαραίτητο είναι να τρώμε ένα καλό πρώτο γεύμα ώστε να έχουμε ενέργεια για όλη την ημέρα.

Δεν χρειάζεται να σηκωθείς από τα χαράματα για να ετοιμάσεις ένα νόστιμο πιάτο ούτε να διαθέτεις 4 αστέρια Michelin. Υπάρχουν πολλές εύκολες και υγιεινές επιλογές που θα σε κρατήσουν χορτάτη για ώρες ενώ φτιάχνονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

main breakfast

8 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν παραλείπεις το πρωινό

5 gourmet πρωινά που θα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι

https://www.instagram.com/p/CZbgIlVKy6C/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1) Avocado toast

Πάρε 2 φέτες ψωμί της επιλογής σου και φρυγάνισέ τες μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ βάλε το εσωτερικό από μισό αβοκάντο και λιώσε καλά με ένα πηρούνι. Πρόσθετε αλάτι, λάδι, λεμόνι και ανακάτεψε. Άλειψε το ψωμί με το αβοκάντο και απόλαυσε.

2) Ομελέτα

Πλούσια σε πρωτεΐνη, θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρες.

Θα χρειαστείς: 2-3 αυγά
1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σοτάρεις σε αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Χτυπά σε μπολ τα αυγά με πηρούνι ή αυγοδάρτη και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα υλικά στο τηγάνι ρίχνεις τα αυγά. Με τη βοήθεια ξύλινης κουτάλας ανακατεύεις στο κέντρο την ομελέτα και έπειτα την αφήνεις να ψηθεί.

3) Chia pudding

Θα χρειαστείς: 1 κούπα φυτικό γάλα
2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
1 κουταλιά του γλυκού μέλι ή σιρόπι αγαύης
Αυτή είναι η βάση για ένα chia pudding. Σε αυτά τα υλικά, μπορείς να προσθέσεις ό,τι γεύση θέλεις: κακάο, κανέλα, μέλι, matcha κλπ.

Σε ένα βαζάκι ρίχνεις όλα τα υλικά και τα ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι. Βάζεις το βαζάκι στο ψυγείο και το αφήνεις εκεί όλο το βράδυ. Το πρωί θα είναι έτοιμο!

4) Club sandwhich

Θα χρειαστείς: 4 φέτες μπέικον, καπνιστό
2 αβγά
6 φέτες ψωμί για τοστ
3 κ.σ.μαγιονέζα
4 φέτες τσένταρ
4 φέτες ζαμπόν, ή γαλοπούλα καπνιστή
2 φύλλα μαρουλιού
1 ντομάτα

Ψήνεις για λίγο τα ψωμάκια του τοστ, σε φρυγανιέρα ή στο φούρνο. Σοτάρεις σε τηγάνι το μπέικον ώστε να γίνει τραγανό. Απλώνεις σε κάθε ψωμάκι από 1 κ.γ. μαγιονέζα, στη μια πλευρά μόνο. Βάζεις στην πρώτη φέτα ψωμιού 1 φύλλο μαρούλι, 2 φέτες ντομάτας και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζεις, βάζοντας 1 φέτα μπέικον, 1 φέτα Gouda και 1 φέτα γαλοπούλα. Από πάνω τοποθετείς τη δεύτερη φέτα ψωμιού με την μαγιονέζα στην πάνω πλευρά και επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία. Κλείνεις το sandwich με την τελευταία φέτα ψωμιού, με την πλευρά με τη μαγιονέζα στο εσωτερικό. Τρυπάς με 4 οδοντογλυφίδες, μια στο κέντρο κάθε πλευράς (σχηματίζοντας έτσι ένα ρόμβο). Κόβεις διαγώνια τα ψωμάκια, δημιουργώντας 4 τριγωνικά κομματάκια sandwich.

5) Αυγά ποσέ

Θα χρειαστείς: 9 κ.σ. ξίδι, λευκό
1 κ.γ. κόκκους πιπεριού
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. αλάτι, ψιλό
3-4 αβγά

Σε μία κατσαρόλα με νερό που ίσα ίσα σιγοβράζει, ρίχνεις τις 4 κ.σ. ξίδι, το πιπέρι σε κόκκους, το φύλλο δάφνης και το αλάτι. Σε ένα μπολ ρίχνεις 5 κ.σ. λευκό ξιδι και σπάς μέσα προσεκτικά τα αυγά. Αφήνεις 1-2 λεπτά μέχρι να πιάσουν μία κρούστα τα αυγά. Με το σύρμα χειρός ανακατεύεις το νερό που σιγοβράζει στην κατσαρόλα δημιουργώντας μια δίνη στο εσωτερικό της. Προσοχή, δεν χρειάζεται να ανακατέψεις πολύ δυνατά. Ρίχνεις με μεγάλη προσοχή ένα ένα τα αυγά μέσα και αφήνεις για 3-4 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζεις σε μπολ με παγωμένο νερό. Παίρνεις ένα ένα τα αυγά και με ένα ψαλίδι κόβεις τα κομμάτια από το ασπράδι που προεξέχει. Αφήνεις στην άκρη τα αυγά, σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: